Töltés...

Demjén Ferenc jegyek a TEX-nél

Részletes keresés

location

category

Nincs rajongói vélemény

Írjon rajongói véleményt

Még nem írtak rajongói véleményt  Demjén Ferenc előadóhoz. Légy Te az első és oszd meg élményeid másokkal.


Előadó- Koncert leírás

Demjén 2017
”Nincs fék az idő kerekén”

Vendég: Ákos

A tavalyi évben megrendezett Demjén Ferenc 70. születésnapi koncert fantasztikus sikere után ismét itt a megszokott év végi Demjén koncert az Arénában.
Demjén Ferenc Magyarország talán legnépszerűbb és legtermékenyebb könnyűzenei szerzője, szövegírója, előadója, régebben a Tűzkerék, Bergendy, V’Moto-Rock zenekarok meghatározó alakja. A nevével fémjelzett albumok eladása - amelyen valamilyen formában közreműködött - megközelítőleg 7 millióra tehető. Számtalan szakmai elismerés mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetés tulajdonosa, Kossuth díjas Művész. Év közbeni fellépései is mindig teltházzal mennek és év végi koncertje közel 20 éve kihagyhatatlan része a karácsony-szilveszter közti könnyűzenei program kínálatnak.
Alkotásain generációk nőttek fel, és hogy ezek a dalok generációkon átívelnek, annak bizonyítéka, hogy a koncerteken minden korosztály képviselteti magát és együtt éneklik a slágereket. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki felejthetetlen élményben részesül december 30-án az Arénában.


Demjén Ferenc, művésznevén "Rózsi" 1946-ban született, magyar dalszövegíró, énekes és basszusgitáros.  Kossuth-, és EMeRTon-díjat is kapott.

1970-ben csatlakozott Bergendy István együttesébe, ahol a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált. 1977-ben csatlakozott a V'Moto-Rock formációhoz.Szöveget írt többek között 1985-ben a Szerelem első vérig, 1987-ben a Szerelem második vérig és a Moziklip, valamint az 1996-ban bemutatott Honfoglalás című, nagy sikerű filmek betétdalaihoz.

Szólókarrierbe kezdett a rendszerváltást követően és azóta jelentet meg- szinte minden évben- nagylemezt.

1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.


Koncert értesítő

Értesüljön a jövőbeni rendezvényekről.

Ne maradjon le egy esetleges Demjén Ferenc koncertről. Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesítjük, ha a jegyértékesítés megkezdődik! Biztos jegy, biztos élmény!