Az esemény színhelyétől és a fizetés módjától függően, az alábbi társaságokkal fognak szerződni:

Eventim.sk s.r.o., Hajdukova 17, SK Bratislava, Cégjegyzékszám:

Eventim.si d.o.o., Tivolska 25, SLO Ljubljana, Cégjegyzékszám:

Eventim d.o.o. (HR), Kupinecka 4, HR Zágráb, Cégjegyzékszám:

TEX Hungary Kft., Dózsa György út 1., H 1146 Budapest, Cgj.szám:01-09-877903

Ticket Express GmbH., Heumühlgasse 11, A 1040 Bécs, Cégjegyzékszám: 142099w

Ö-Ticket Südost GmbH., Neunkirchner Straße, A Wr. Neustadt, Cégjegyzékszám:

ÖTS GmbH., Brandhofweg 16, A Stainz, Cégjegyzékszám:

Ticket Nord GmbH., Heumühlgasse 11, A Bécs, Cégjegyzékszám:

Továbbiakban: “a társaságok”

“Eventim” a CTS Eventim AG, Bremen, Németország, társaságnak Európa szerte bejegyzett védjegye

"ÖsterreichTicket" (ÖT) A Ticket Express GmbH Austria, bejegyzett védjegye, egy részvénytársaság, elektronikus kiadású jegyek eladására és előállítására, A 1040, Bécs, Heumühlgasse 11. A Bécsi Kereskedelmi Kamara, szórakoztató ipari cégeket magába foglaló részlegének tagja. A szabadkereskedelmi “Jegyiroda” kereskedelmi engedélyszáma: Reg.Z. 5599/f/4/5. A Bécsi Kereskedelmi Bíróságnál bejegyzett FN száma 142099w, továbbá a 4., 5. és 10. kerületek adóirodájánál a 213/0690 és UID ATU 405 98 509 DVR számok alatt van bejegyezve.

Rendelések

Minden rendelés – történjen akár telefonon, faxon, e-mail-ben vagy online foglalással (Internet, W@P, SMS, stb.) kötelező érvényű és sem lemondani sem változtatni nem lehet.

Internetes rendelésnél a vétel iránti kérelem több lépésben történik – „1-es lépés”-től „5-ös lépésig” (ÖT Bolt) illetve „1-es lépéstől” „4-es lépésig” (eventim bolt). 1. lépés – esemény kiválasztása, belépési eljárás (log in), és jegykategóriánként a jegyek darabszámának kiválasztása. 2. lépés – Az átvétel módjának kiválasztása: kiszállítással vagy személyes átvétellel. 3. lépés – a fizetés módjának kiválasztása és a személyes adatok bevitele (az eventim-bolt esetében a 3. lépés benne foglaltatik a 2. lépésben). 3/4 lépés – Valamennyi adat ismételt áttekintése, utolsó ellenőrzés, szerződés az általános feltételekkel, a rendelés elküldése. 5/4 lépés – a rendelés visszaigazolása ÖT/Eventim-től.

Fizetés

A fizetésre általában a bankkártya/hitelkártya javasolt (MasterCard, VISA) vagy a helyi bankszámlára történő előrefizetés (átutalás). A MasterCard és VISA bankkártyás fizetések a Ticket Express Gmbh. Bécs, Ausztria által történik. Hazai rendezvények esetén minden hitelkártya fizetés Forintban kerül feldolgozásra. Külföldi rendezvények esetén minden hitelkártya fizetés elszámolása EURO-ban történik.Különböző országokban másfajta fizetési módok is lehetségesek.

Szállítás, használat

Kérjük, hogy a mobil jegyeket nagy körültekintéssel kezeljék, azért hogy az adatok elvesztését elkerüljék. Ha egy mobil jegy elveszik (törlés vagy a mobiltelefon elvesztése következtében) kérjük, lépjen kapcsolatba mobiltelefon szolgáltatójával. Bármely egyéb belépési/kiadási meghatalmazás elvesztése nem kompenzálható. A belépési/kiadási meghatalmazással nem szabad visszaélni, lemásolni vagy megváltoztatni. Mobil Jegyek (belépési/kiadási meghatalmazás, mely mobiltelefonon vagy PDA-n található) vagy print@home-jegyek (belépési/kiadási meghatalmazás a társaság internet rendelési helyéről közvetlenül kinyomtatva) nem másolhatók vagy küldhetők tovább. A belépés az első felvitel alapján történik(az az első jegy érvényes, melyet pontosan körülírt meghatározott adatokkal elfogadtak). A következő ugyanazon adatokkal rendelkező jegyeket automatikusan érvényteleníti az első.) A belépési/kiadási meghatalmazással, a felhasználó elfogadja a szervező általános feltételeit és az esemény helyszínének házszabályait.

Esemény lemondása, változtatások, visszatérítések

A jegyek kizárólag a rendezvény elmaradása esetén, a vásárlás helyén, a rendezvény időpontjától számított 30 napos jogvesztő határidőn belül válthatók vissza, feltéve, hogy a visszaváltás szerződésben meghatározott feltételeit a szervező biztosítja a TEX Hungary Kft. számára, vagy a visszaváltás módjáról másképpen nem rendelkezik. Ilyen esetben kérjük, figyelje a rendezvény szervezőjének közleményeit illetve tájékozódjon a www.tex.hu oldalon. A jegy árán kívül nem léphet fel semmilyen egyéb követeléssel, vagy kártérítési igénnyel sem a rendezőkkel, sem a jegyterjesztővel szemben.
Egyéb esetekben jegyet nem cserélünk, és nem váltunk vissza. A Vásárló a 45/2014 (II.26) Kormányrendelet 29 §. (1) l) bekezdése alapján az elállási jogát illetve felmondási jogát nem gyakorolhatja, ha a Rendezvényre szóló Belépőjegy egy adott időpontra (adott napra) szól.
A belépőjegy megvásárlásával a jegyvásárló és a rendezvény szervezője kerül polgári jogviszonyba. Az igénybevett szolgáltatásért a rendezvényszervező, a jegy terjesztéséért pedig a TEX Hungary Kft. felelős.
A jegyek megvásárlásával a fenti feltételeket a vásárló elfogadja.

Az elmaradt rendezvények jegyárának visszatérítését a TEX Hungary Kft. mindaddig szavatolja a vásárlónak, amíg a Szervező a visszaváltáshoz szükséges fedezetet biztosítja, vagyis az értékesített belépőjegyek után fizetett előleget TEX Hungary Kft-nek visszautalja. Ellenkező esetben a jegyvisszaváltás a Szervező felelőssége és kötelessége.

A TEX Hungary Kft. a jegyekkel csak kereskedik és nem felelős a belépők árainak visszatérítéséért. A jeggyel igénybevett szolgáltatásért a rendezvényszervező, a jegy terjesztéséért pedig a TEX Hungary Kft. felelős.

Ha egy esemény lemondásra kerül, a jegyek visszaválthatóak a tervezett esemény időpontja utáni maximum 30 belül. Amennyiben a szervező másképp rendelkezik, úgy azok a feltételek az irányadóak. A jegyek visszaváltása csak a vásárlás helyén lehetséges az eredeti belépő bemutatásával és leadásával. Amenyiben Call-Centeren vagy a TEX webshopon keresztül vásárolta meg belépőjegyeit, úgy visszaváltási igényét kérjük, küldje el email címünkre (info@tex.hu) megadva a nevét, vásárlási ID számát,számlaszámot és a bank kódját, mely adatok szükségesek a visszatérítéshez, illetve eredeti belépőjegyeit ajánlott küldeményként kell elküldeni az alábbi címre:
TEX Hungary Kft.
1146 Budapest, Dózsa György út 1.
Ezzel az eljárással a jegy érvényét veszti.

A szereposztásban vagy a programban történt kisebb vagy indokolt változtatásokra fenntartjuk a jogot. Lemondás, vagy halasztás esetén, a változtatással kapcsolatosan keletkezett költségek (pld. utazás, szálloda, kezelési-, vagy szállítási költségek) nem lesznek megtérítve.

Adatbiztonság

A vásárló beleegyezését adja/elfogadja, hogy az általa elektronikusan megadott adatokat elektronikusan használják a társaságok a szerződés teljesítése céljából. Beleegyezik továbbá, hogy ezen adatok az egyazon csoporton belüli társaságoknak valamint az érintett esemény-szervezőknek az adatvédelemre vonatkozó jogi rendelkezések és megkötések keretein belül továbbításra kerüljenek. A vásárló tudatában van annak, hogy jelen szerződés bármikor felmondható.

Érvényesség, törvénykezés helye, törvény

Ugyanazon feltételek kerülnek alkalmazásra minden társaságra csakúgy, mint az ÖT- vagy Eventim-értékesítési-Software licenceire vonatkozóan az Österreich Ticket- vagy az Eventim rendszerben történő eladási tevékenységen belül. A céges ügyfelek esetében a törvénykezés helye a jogilag illetékes Bécsi bíróság, privát ügyfelek esetében pedig a részükre jogilag illetékes helyi bíróságuk. Az osztrák jog az irányadó, kivéve érdekellentét eseteit.

“A Nyugalom Szerződése” Felhasználói Feltételek

“A Nyugalom Szerződése” szolgáltatás igénybe vétele esetén, a TEX Hungary Kft. garantálja a visszaváltási jogot a jegyvásárlónak a Szerződési Feltételekben meghatározott esetekben és kondíciókkal. A visszaváltás, illetve legalább a visszaváltási igény bejelentése a TEX Hungary Kft-nél megtörtént vásárlás és az esemény kezdete előtt történhet meg:

Események, melyek indokolják a visszaváltást:

Betegség, baleset, terhesség, halál

• Olyan komoly betegség, komoly baleset, terhességi komplikációk, haláleset bekövetkezte, mely a jegyvásárlás után derül ki, történik meg, akár a jegyvásárlóval, akár az ugyanarra az eseményre jegyet vásárolt hozzátartozóval
A visszaváltás csak akkor lehetséges ha a jegyvásárlás idején a vásárló személy egészséges volt . Ilyen esetben legfeljebb 6 személy együttes jegyvásárlása után benyújtott visszaváltás lehetséges.

• Lelki sérülések esetében a visszaváltás csak akkor lehetséges, ha:
- pszichiáter igazolta a munkaképtelenséget vagy
- munkáltató igazolta a munkaképtelenséget.

• Krónikus betegség esetén visszaváltás csak akkor lehetséges ha igazolhatóan nem várt akut súlyosbodás miatt nem tud részt venni az eseményen.

• Terhesség esetén a visszaváltás csak akkor garantált,
- ha a terhesség a jegyvásárlás után kezdődött és a terhesség 24. hete után kerül megrendezésre az esemény
- vagy ha a terhesség a jegyvásárlás után kezdődött és a születendő gyermeket veszélyeztetné az eseményen történő részvétel.Nyilvános közlekedési eszköz késedelme vagy meghibásodása esetén

•Ha az eseményen történő részvétel lehetetlen a tömegközlekedési eszköz késése miatt illetve annak meghibásodásából kifolyólag. (a beléptetés befejeződött, vagy az esemény véget ért )

Saját jármű érkezés előtti meghibásodása

•Ha a saját gépjármű meghibásodik, vagy balesetet szenvednek utasai útban az esemény felé. Az indítókulcs elvesztése és az üzemanyag kifogyása esetén nem jogosít visszaváltásra a “Nyugalom Szerződése” szolgáltatás.

A rendezvényszervező által történő időpont módosítás

•Ha egy esemény vagy előadás időpontja megváltozik és a jegy érvényes az új időpontban megtartandó eseményre, de a jegytulajdonos az új időpontban nem tud rész tvenni az eseményen. Az új előadás időpontjának közzétételétől számított 30 napon belül van lehetőség a visszaváltásra.

A rendezvény elmaradása a szervező fizetőképtelensége miatt

Ha a szervező fizetésképtelensége miatt törli a rendezvényt, úgy a vásárlónak az előadás dátumától számítva 30 napja van, hogy írásos formában visszafizetési igényét jelezze, mellékelve minden szükséges banki információt. Nem tudjuk figyelembe venni azokat a visszafizetési igényeket, amelyek a fent említett hatráridő után érkeznek be hozzánk.

Teendők betegség, baleset, illetve jegyelvesztés esetén

Az érintett személynek, amint lehetősége nyílik, írásos formában kell jelezni problémáját a TEX Hungary Kft. felé (legkésőbb 30 perccel a rendezvény kezdetét megelőzően) a következő elérhetőségek valamelyikén:
- telefon: +36 30 56 97 220
- email: nyugalom@tex.hu (legkésőbb a rendezvény napján 16 óráig, utána csak telefonon)
• Az érintett személy köteles minden tőle elvárható lépést megtenni, hogy megelőzze a káreseményt

Az érintett személy köteles a szerződési kötelezettségének megfelelően teljes körűen informálni a TEX Hungary Kft.-t.
Betegség, baleset esetén az érintett személynek gondoskodnia kell, hogy a kezelőorvos által kiadott részletes orvosi igazolást eljuttassa a TEX Hungary Kft. részére.
Ajándékozás esetén a megajándékozott személy is érvényesítheti az igényét, amennyiben beküldi hozzánk a megfelelő dokumentumokat .

Ezek a dokumentumok a következők:
– eredeti jegy
– TEX Hungary Kft. által kiadott számla/szállítólevél
– dokumentumok/ hivatalos tanúvallomások, amelyek igazolják az esetet (részletes orvosi igazolás, amely tartalmazza a diagnózist, munkáltató igazolása, rendőrségi jegyzőkönyv, haláleset igazolására halotti bizonyítvány másolata)

Kötelezettség megszegése

Ha az érintett személy megszegi valamely kötelezettségét, úgy a TEX Hungary Kft. megvonhatja vagy megszakíthatja a szolgáltatást

A következő események nem képezik a visszatérítés jogalapját:

Megromlott egészségügyi állapot:

Ha betegség vagy egy baleset utóhatása alatt történik a jegyvásárlás, vagy tudomása van egy műtétről, orvosi beavatkozásról és nem épül fel egészségügyileg a rendezvény napjáig. Akkor is, ha a műtét utókezelései vagy az orvosi beavatkozás időpontja a jegyfoglalás után kerülnek lefixálásra és a jegyvásárló nem épül fel a rendezvény napjáig.

A szervező oldaláról történő lemondás:

Ha a szervező nem tudja, vagy csak részben tudja teljesíteni a szerződésben foglalt szolgáltatások feltételeit, vagy elmarad a rendezvény. Ilyen esetben a szervező köteles a saját szerződési feltételeinek megfelelően a vásárlónak a jegyárat megtéríteni.

A “Nyugalom Szerződése” nem terjed ki a következő eseményekre:
- amennyiben akut betegség alatt történik a jegyvásárlás, vagy olyan baleset után, amelyből az érintett személy nem épült fel a rendezvény időpontjáig
olyan esemény történik, amely előre látható volt a jegyvásárláskor (pl.: műtét)

• Amennyiben az érintett személyre igaz a következő felsorolás bármely sora, úgy nem jogosult a visszaváltásra,:
– alkohol vagy drog fogyasztás
– öngyilkosság vagy öngyilkossági kísérlet
– sztrájkban, vagy civil zavargásokban történő részvétel
– gépjármű- és csónakversenyeken és edzéseken történő részvétel
– veszélyes tevékenységben való részvétel, ami kockázatnak teszi ki a
– hanyagság vagy szándékosság
– elkövetett bűncselekmény, vagy bűncselekmény kísérlet

• A következő események és következményeik esetén nincs visszaváltás:
háború, terrortámadás, bármilyen civil zavargás, járvány, országos járvány, természeti katasztrófák

• Hivatalos eljárás következményei (vagyonelkobzás, letartóztatás, vagy kitoloncolás illegális tartózkodás miatt) nem minősülnek visszaváltást indokoló eseménynek

FOGALMAK

Kapcsolódó személyek lehetnek:
- rokonok (házastársak, szülők, gyerekek, após, anyós, nagyszülők és testvérek)
– a társ, a társ szülei és gyerekei
– kiskorúak felvigyázói, vagy rokonai

Szervező
Bármely üzlet/szervezet/cég, amely szerződés alapján nyújtja a rendezvény szolgáltatásait a szerződő félnek.

Tömegközlekedési eszköz
Minden olyan megszokott útvonalon rendszeresen közlekedő tömegközlekedési eszköz, amely menetrend szerint közlekedik és fizető utasok szállítására alkalmas. A taxik és a bérelt autók nem minősülnek tömegközlekedési eszköznek.

Műszaki hiba / Meghibásodás
Minden hirtelen és váratlan járműhiba, amit elektromos vagy mechanikai üzemzavar okoz és az utazás megszakadásával jár. Pl. ha kitört a kerék, kifogyott a benzin, a slusszkulcs be lett zárva az autóba vagy lemerült akkumulátor kimeríti a műszaki hiba vagy elakadás fogalmát. A slusszkulcs elvesztése, megsérülése, vagy rossz üzemanyag tankolása nem minősül lerobbanásnak és nem esik ezen eljárás alá.

Személyi baleset
Az érintett személy önhibáján kívül történt személyi sérülés..

Gépjárműbaleset
Minden olyan gépjárművel bekövetkezett baleset, amelynek következtében az utazás megszakad. Például: ütközés, összeütközés, felborulás, árokba csúszás, beszorulás, vagy elsüllyedés.

Súlyos betegség/baleset súlyos utóhatásai
Betegségek vagy balesetek utóhatásai komolynak minősülnek, ha az eredménye ideiglenes, vagy tartós munkára való alkalmatlanság

Online webshopunkon kívül számos partnerirodában megvásárolhatja a kívánt jegyeit. Partnerirodáink több mint 300 helyszínen állnak rendelkezésére. A partnerirodától függően külön kezelési költséget számolhatnak fel.