Töltés...

Elérhető dátumok

Esemény részletek

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva. 2010. márciusában Farkas Róbert, a zenekar vezetője a Budapest Bárért a Magyar Köztársasági Arany Érdemrend kitüntetést kapta. 2017-ben a zenekar 10 különleges koncerttel ünnepli jubileumát és Best of Budapest Bár 10 címmel válogatás lemezt adott ki. 

 

Az eddig megjelent összes lemezük platinalemez lett, koncertjeikre napok alatt fogynak el a jegyek. 2016. karácsonyára a 6. sorlemezük jelent meg Ünnep címmel. 2015-ben különleges, Klezmer albumot adtak ki. Az ország legfontosabb koncerttermeiben és színházaiban adnak teltházas koncerteket – pl. Bartók Béla Hangversenyterem – MÜPA, A38 Hajó, debreceni Kölcsey Központ, pécsi Kodály Központ – és rendszeres szereplői fesztiváloknak is.  Külföldön is egyre többet szerepel a zenekar. Ők képviselték hazánkat a 2012-ben a londoni Olimpiai Játékokhoz kapcsolódó óriási zenei eseményen, a Trafalgar téren. 2013-ban Brazíliában és az Egyesült Államokban turnéztak teltházak előtt, több koncertet adtak Törökországban, Londonban, valamint felléptek Párizsban, az UNESCO 37. Közgyűlésének hivatalos megnyitóján 195 ország képviselői előtt. 2012. novemberében Budapest Bár Örömzene címmel riportkönyv jelent meg az akkor 5 éves zenekarról.

Repertoárjukba 20-30-as évekbeli sanzonok, kuplék, táncdalok tartoznak, kibővítve jazz melódiákkal, virtuóz cigányzenekari számokkal és modern, mai dallamokkal, ezáltal hidat létrehozva az akkori világ és a 21. század között, átívelve majdnem egy egész évszázadot. Stílusukat tekintve újat alkottak: egyesítették az igényes cigányzene hangzását a füstös kávéházi kultúra jellemzőivel és a modern világ lendületével.

A Budapest Bár igazi zenei élmény és kitűnő szórakozás egyben – ajánlott minden generációnak.

 

Fellépnek:

 

Behumi Dóri
Németh Juci
Ferenczi György
Keleti András
Kiss Tibor
Mező Misi
+ a Budapest Bár zenakar.

A koncertek 30 perces szünetében vendégeinknek alkalomhoz illő italokat és koktélszendvicseket kínálunk büféinkben . 

A koncert hossza: 2x60 perc 30 perc szünettel

Budapest Bár esőnap: június 18. hétfő

Térkép
  • Gödöllői Királyi Kastélykert

    GRASSALKOVICH KASTÉLY
    2100 Gödöllő

    G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91%2C%20Grassalkovich-kast%C3%A9ly%2C%20Szabads%C3%A1g%20t%C3%A9r%201%2C%202100%20Hungary

További információk