Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Mohácsi István: Francia rúdugrás

A darabot többek között Boccaccio erotikus novellái is ihlették, de a mai nézőnek íródott: nagyon hasonlít a tévés sitcomhoz: az egyik vicc követi a másikat, a dramaturgiája gyors és sodró lendületű. Azt szerettem volna elérni, hogy a tévéhez szokott néző egy másodpercig se unatkozzon.

A darab hat emberről szól – férjekről és feleségekről, akik különböző nehézségek és félreértések árán lesznek egymáséi. Emellett beletekintünk házasságok bugyraiba, rácsodálkozunk a pszichológia mindenhatóságára, és még azt kiderítjük, hogy milyen sport is a francia rúdugrás.

A humor rettentő fontos ahhoz, hogy a szexuális témákat-problémákat tényleg elegánsan, de valahol mégis húsbavágóan tudjuk kezelni. Ténylegesen minden embert érintő problémákról van szó, és azt szeretném, ha mind a két nem magára ismerne: nagyon fontos, mind a nők, mind a férfiak rájöjjenek, hogy nincsenek egyedül. Hogy mindezt ne sok feszengő néző előtt tudjuk elérni. Ezért kell a humor: de nem a vaskos, alpári, polgárpukkasztó humor, hanem épp ellenkezőleg: az elegáns és finom, a majdnem kimondott és mégsem mesterkélt – azaz a mindenki által elfogadható humor.

szextett két felvonásban

Szereplők:
Roskovics Ákos
Pál András
Ráth Zsuzsa
Herczeg Adrienn
Goldmark Ernő
Felhőfi Kiss László
Csemegi Kati
Kovács Patrícia
Bíró Gyula
Urbán Tibor
Székács Anikó
Szabó Vera


Díszlet: Fodor Viola
Jelmez: Remete Krisztina
Asszisztens-súgó: Nagy Dóra
A rendező munkatársa: Róbert Gábor
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Mohácsi István