Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek
Drift - Országos Bajnokság
A leglátványosabb autósport

Helyszín:Tököli reptér
Időpont: 2010 április 18.

A Japánból származó, már szinte az egész világot meghódító drift a rallyhoz hasonló sportág azzal a jelentős különbséggel, hogy nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika.
A drift nem más, mint az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon, egyenesen.
A lényeg, hogy az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség, és nem árt egy bivalyerős motor sem. A drift különleges technikát igényel, amit kifejezetten hátsó kerekes autóval lehet kivitelezni.

Országos Bajnokság

Magyarország legjobb profi versenyzőinek előadásában láthatják azt az őrült táncot, melyet driftelésre felkészített többszáz lóerős hátsókerék hajtású versenyautókkal adnak elő az elsőség megszerzésének érdekében. A kvalifikációk után a mezőny legjobbjai test-test elleni tsuiso, vagy más néven páros drift csatákkal mérik össze tudásukat, ahol az autók egymástól akár fél méternél is kisebb távolságban autóznak kizárólag kilinccsel előre!

Drift Taxi, a „tizenkettedik játékos élménye”

A drift rendezvényeknek mindig különleges atmoszférája van. Talán az egyetlen sportesemény a világon, ahol a nézők ennyire közel kerülhetnek a versenyzőkhöz, ugyanis a futamok állandó szereplője a Drift Taxi, ahol be lehet ülni a pilóták mellé, így egészen közelről lehet megélni a versenyélményt. Egy hasonlattal élve ez olyan mintha egy futballszurkoló 12. játékosként labdába rúghatna kedvenc csapata mezében.

Akit érdekel a „tizenkettedik játékos” élménye vagy csak szorítana a magyar pilóták sikerének, annak mindenképpen érdemes kilátogatnia a Budapesttől mindössze pár kilométerre található tököli reptérre.


További információ: www.drifter.hu
További információk