Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Rise Against Koncert

Két évvel a teltházas klubkoncertet, és egy évvel a módfelett emlékezetes Sziget-fellépést követően ismét Budapestre látogat a minőségi nagykiadós rádiópunk valaha volt talán legnagyobb alakja, a Rise Against, akik vendégeik tekintetében is gondoskodnak arról, hogy a rajongók már márciusban átélhessék az év koncertjét.

Ehhez persze az Endgame dalcsokra is nagyban hozzátesz, hiszen az azt megelőző két nagylemez népszerűségét meghozó letisztulás minden korábbinál kellemesebb, fülbemászóbb dalokkal ajándékozta meg a banda rajongótáborának két legfontosabb rétegét. Azokat, akik nemrég fedezték fel maguknak Tim McIlrath bandáját, és azokat, akik nosztalgikus alapon még mindig úgy tudnak visszatekinteni a chicagói banda lemezeire és egyes dalaira, mint sorsfordító és meghatározó emlékekre. Márpedig ezen a koncerten mindkét érzés kellő helyet fog kapni, hiszen a szikárabb, hardcore-fűtötte punkos pattogások mellett az érzelmesebb hangvételű tételek sem fognak kimaradni, ám mindezt a Rise Against intézményén túl az a közösségi felelősségvállalás fog összekapcsolni, amit a zenekar is a mai napig a leghitelesebb előadók szószólójaként tud hirdetni olyan széles közönség számára is, ahová az underground már nem feltétlenül juthat el. Épp ezért hálás és példaértékű a zenekar pihenést hírből sem ismerő szerepköre, mellyel épp annyira igyekszik morális példát mutatni, és ezzel is felnyitni az emberek szemét, amennyire így is korának egyik legzeneibb és leg(el)ismertebb punkbandáját tisztelhetjük az immár hatodik nagylemezénél járó formációban. És ahogy említettük, a vendégekre is ki kell térnünk, hiszen a tavalyi teltházas Bring Me The Horizon-koncerten újfent hangos sikert arató Architects vállán még nagyobb felelősség van az Alexisonfire feloszlását követően, elvégre legutóbbi lemezükön már jócskán kikacsintgattak a post-hardcore felé, az estét pedig az utóbbi évek legnépszerűbb szentimentális hardcore-bandája, a hazánkban harmadszor megforduló Deathwish-üdvöske Touché Amoré nyitja, akik a Wave nevű csoportosulás formájában biztosították egy új szubkultúra kialakulását. Ennek tükrében pedig nem csupán egy kellőképp változatos, hanem egy vezető szerepű és haladó szellemiségű zenekarokat sűrítő estén vehetnek részt a rajongók és az érdeklődők, hiszen három olyan zenekar ad majd koncertet a Petőfi Csarnokban, akik nélkül el sem tudnánk képzelni az elmúlt öt-tíz év formálódását, és akikre öt-tíz év múlva is épp annyira fogunk felnézni, mint most.


RISE AGAINST: a homofóbia és a kirekesztettség ellen
Az Endgame címre hallgató legutóbbi Rise Against-nagylemez második videoklipje a Make It Stop (September’s Children) című dalhoz készült el, amely az album egyik legkeményebb üzenetét fogalmazta meg a homofóbiával szembeni kiállással. A zenekar tagjai a videoklipet régi középiskolájukban vették fel, és három életúton keresztül mutatják be azt, hogy a tettlegességig fajult zaklatással, lelki terrorral és megbélyegzéssel egyenértékű mindennek tűrése és a segítség, a tolerancia megtagadása is, amely 2010 szeptemberében több kétségbeesett öngyilkosságához is vezetett. A videó werkfilmjében a banda tagjai nemcsak saját állásfoglalásuknak adnak hangot, hanem arról is mesélnek, hogy ők maguk hogyan voltak kiközösítve ugyanitt, mikor annyi idősek voltak, mint a klipben bemutatott szereplők. A szerzemény a zenekar jelenlegi tengerentúli turnéján – ahol az A Day To Remember kíséri Tim McIlrath bandáját – a teljes koncertprogram utolsó dalaként csendül fel, így joggal feltételezhetjük, hogy márciusban a Petőfi Csarnokban is bekerül a szettbe.

 

További információk