Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek
Húsz éves a Tátrai Band
2009. december 18. 20.00
Papp László Budapest Sportaréna

Újra együtt! Színpadon a legendás felállás

Húsz évvel ezelőtt, 1989-ben jött létre a Tátrai Band legendás, sikert sikerre halmozó felállása Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal. A legendás felállás tíz év után ismét összeáll, hogy 2009. december 18-án a Papp László Budapest Sportarénában egy felejthetetlen koncertet adjon.

A Tátrai Band megalakulásakor, a 80-as évek végén egy teljesen egyéni hangzást hozott létre, amelynek alapja a két zeneszerző, Tátrai Tibor és Pálvölgyi Géza sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes tagjainak közös megszólalása és Charlie különleges orgánuma. A legtöbb dalszöveget Kovács Tamás jegyezte, a Tátrai Band mondanivalója pedig nagyon sokakat megfogott. Az első sikert a New York című dal hozta, 1991-ben, ettől kezdve nem volt megállás: az országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ volt. A Tátrai Band egymás után készítette albumait, amelyek közül több aranylemez is született.

Az igényes muzsikát játszó zenekar, tízegynéhány évi folyamatos csúcsra járatás után azonban egy időre „visszavonult”. A Tátrai Band azonban nem búcsúzott közönségétől, mert nem volt miért. A tagok jól tudták, hogy előbb vagy utóbb folytatni fogják a közös muzsikálást és akkor állnak újra együtt a színpadra, amikor mindegyiküknek igazán nagy kedve támad hozzá. A zenekar az időközben elhunyt Kovács Tamásra is emlékezik, amikor 2009. december 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában tíz év kihagyás után újra színpadra áll, hogy megünnepelje huszadik születésnapját.

Térkép
  • Papp László Budapest Sportaréna

    Stefánia út 2.
    1143 Budapest

    1143%20Budapest%2C%20Stef%C3%A1nia%20%C3%BAt%202%2C%20Magyarorsz%C3%A1g