Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Csík János és zenészbarátai – Esszencia: Szárnyalás
koncert

2017. július 9. (vasárnap) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 2100, 2500, 3000

Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb, különleges formációja, melynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zenevilágában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják. Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz, hisz célja nem kevesebb, mint a klasszikus és a jazz műfajok elegyítése a világon egyedülálló népzeneimotívumkincsünkkel.

A zenekar tagjai:

Csík János, népi ének, hegedű
Lakatos Róbert, klasszikus brácsa, hegedű
Balogh Kálmán, cimbalom
Kacsó Hanga Borbála, ének
Kunos Tamás, népi brácsa
Kováts Gergő, szaxofon, klarinét, fuvola
Bognár András, nagybőgő

 

M/ámor, vagy amit akartok
zenés vígnépszínművelet

2017. július 20. (csütörtök) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 2700, 3300, 3900

Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám – ahogy az már lenni szokott – a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu kocsmárosa és a Sztárlájt partiszerviz által delegált csapos-zenész-humánmanipulátor fondortudományos pálinkájával jól megkavarják a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a légkanna, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik. Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes? A Shakespeare-komédiák sajátos dramaturgiáján alapuló, ízig-vérig mai vígjátékot mutat be a Terminál Workhouse fiatal alkotókból álló csapata, egy kis magyar valósággal megfűszerezve.

Hédi / Sárközi Tekla: Gerlits Réka
Heni / Ilonka: Bakonyi Alexa
Dömötör / Béla: Molnár Gusztáv
Sanyi / Sárközi Ond: Géczi Zoltán
Róbi, a zenész-csapos-humánmanipulátor: Simon Attila

 

Dunai Ferenc: A nadrág
komédia két részben

2017. július 21. (péntek) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 2700, 3300, 3900

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó? Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség díszszónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját… Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpotensebb férfiúi büszkeség! Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: „szocialista vígjátéka”. Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?

Radó Tamás, igazgató: Kerekes József
Berta, a szeretője: Gubík Ági
Radóné: Balázs Andrea
Laci, műszaki rajzoló: Baronits Gábor
Koltai, SZB. titkár: Marton Róbert
Soltészné: Vertig Tímea

 

Rákász Gergely: Lords of the Organ
orgonakoncert

2017. július 30. (vasárnap) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 1800, 2200, 2700

A kiváló magyar orgonaművész, Rákász Gergely Lords of the Organ-sorozata a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. A mostantól nyaranta visszatérő Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgonaátiratok pedig új és új nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. Rákász Gergely a Városmajori Szabadtéri Színpad visszatérő vendégeként ad újabb különleges nyáresti koncertet a hangulatos budai színpadon, mely egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, új érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

Charles Marie Widor: V. Szimfónia (Nyitány)
Johann Sebastian Bach: Dór Toccata és Fúga
Cesar Franck: A-moll Korálfantázia
Wilhelm Middelschulte: Toccata
Maurice Ravel: Bolero

 

Canarro és Tcha Limberger (B) a magyar Gipsy Swing koncert

2017. augusztus 6. (vasárnap) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 1800, 2200, 2700 

A Canarro magával ragadó zenéje a tradicionális gipsy jazz, másnéven a manouche swing köré épül. Különlegességük a Django Reinhardt által méltán elhíresült stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete. Zenéjük a különböző zenei tradíciók és a jazz találkozása. 2015-ben a Sziget Fesztivál, valamint a televízióban közvetített Prima Primissima Díjátadó Gála meghívott fellépője is volt. A tagok egyedüliként képviselik Magyarországon ezt a műfajt, izgalams zenei utazásban varázsolják elénk a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.

Szakál Tamás, hegedű
Jakab Viktor, gitár
Sidoó Attila, gitár
Soós Márton, bőgő
Kovács Zoltán, zongora
Cseh Balázs, dob

 

Budapest Bár
koncert

2017. augusztus 27. (vasárnap) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 3100, 3900, 4500

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. Az idén 10 éves, sokszínű zenekar örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak, melyben a mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket. A frenetikus hangulatú koncerteket a tizenévesektől a nagymamákig mindenkinek ajánljuk, akik könnyed, mégis művészi színvonalú szórakozásra vágynak. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Akár egy gyönyörű hegedűszólótól, akár egy emléktől, akár egy elkapott pillantástól, akár egy ismerős daltól, akár a hangulattól – a libabőr garantált!

A zenekar tagjai:
Farkas Róbert (hegedű, gitár)
Farkas Mihály (cimbalom)
Ökrös Károly (harmonika, zongora)
Farkas Richárd (bőgő)
Kisvári Ferenc (dob)

Közreműködők: Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Keleti András, Kiss Tibor és Szűcs Krisztián