A klubkártya egy speciális fajtája az úgynevezett Futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz, illetve leginkább válogatott mérkőzésekre látogatna ki. A Futballkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. Minden esetben a szervező klub dönti el, biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok klubkártyájával, illetve a Futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el.

Az MLSZ által kiadott Futballkártya szeptember elsejétől váltható ki, az alábbi helyszínen:

A kártyakiadó pontok nyitva tartása 2014. december 8-tól az alábbiak szerint megváltozott (Ticket Express Syma iroda 2014. december 8-tól BEZÁRT):

Ticket Express-Bálna
1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (I. emelet)
Nyitva tartás: H-P 10.00-18.00, Szombat 11.00-15.00

A telefonos ügyfélszolgálat a Bálna iroda nyitvatarási idejében érhető el, azaz:
Telefon: 06-30-958-5585
H-P 10.00-18.00
Szombat 11.00-15.00

Labdarúgó mérkőzésre belépőjegyet a következő jegyirodákban tud váltani. A jegyirodák listáját ide kattintva találja>>


500 forintba kerül a Futballkártya

A díjmentes szurkolóikártya-kiváltás határidejének többszöri meghosszabbítását követően, miután a kiváltott szurkolói kártyák száma elérte a 166 ezres számot (ebből a Futballkártyáké a 30 ezret) 500 forintra változott az MLSZ által kibocsátott Futballkártyák ára.
A Futballkártyák a jövőben is gyorsan és kényelmesen beszerezhetőek maradnak, internetes előregisztrációval a klubkartya.mlsz.hu oldalon, személyesen pedig a Bálnában található Ticket Express-irodában- immáron 500 forintos áron. A kluboknál történő kártyakiváltásról az egyesületek hivatalos honlapján tájékozódhatnak a szurkolók.

 
Egy szurkoló egy klubkártyát és egy futballkártyát válthat ki, s ezek bármelyikével bármelyik NB I-es, kupa-, vagy válogatott mérkőzésre vehet jegyet. A klubkártyának a törvényi előírás szerint kötelezően tartalmaznia kell a tulajdonos nevét, születési helyét és idejét, valamint a fényképét. Az adatok a klub saját rendszerében tárolódnak.


Klubkártya, Futballkártya használata:
Felhívjuk a Tisztelt Szurkolók figyelmét, hogy klubmérkőzéseken minden esetben a mérkőző klubok által kibocsátott kártyák tulajdonosainak (hazai és vendég szurkolók) jegyigényének a kielégítése az első számú prioritás. Úgynevezett harmadik kártya (egyéb klubkártya, futballkártya) tulajdonosai a szervező (hazai) klub által meghatározott módon és szektorokba tudnak jegyet vásárolni. Abban az esetben, ha egy szurkoló klubkártyával ÉS futball kártyával is rendelkezik, a rendszerben jegyvásárláskor a klubkártya határozza meg a jegyhez jutás módját.

Példa: A (hazai) csapat és a B (vendég) csapat szurkolója is rendelkezik Futballkártyával és a saját csapatának Klubkártyájával is: ebben az esetben a rendszer a szurkoló futballkártyáját úgy kezeli, mintha klubkártya lenne, azaz hazai szurkoló a futballkártyájával is csak a hazai szektorba tud jegyet venni, vendég szurkoló pedig a vendégszektorba.

További fontos információ, hogy a szervező klub az érvényes jeggyel rendelkező szurkoló előtt is megtagadhatja a stadionba, vagy a stadion egyes szektorába történő belépést, ha ezzel biztonsági kockázatot előz meg. Ezeket az eseteket a klub a pályarendszabályokban rögzíti, amelyekről köteles folyamatosan tájékoztatni a szurkolókat.

Speciális esetek:
Ferencvárosi TC:
- A hazai szurkolóknak a Klubkártya kiváltásához és a stadionba lépéshez vénaszkenneres regisztrációra van szükségük.
- A vendég drukkerek és a Futballkártya tulajdonosok vénaszkenneres regisztráció nélkül, a saját klubkártyájukkal bemehetnek a mérkőzésre, azonban a Ferencvárosi TC dönti el, hogy mely szektorokban helyezi el a más klubok klubkártyájával és a Futballkártyával rendelkező szurkolókat.
- Az FTC klubkártyája a központi rendszertől független, saját rendszer, melynek integrálása a központi rendszerbe folyamatban van. Az integrálás után a Ferencvárosnál igényelt Klubkártya ugyanúgy alkalmas lesz az összes OTP Bank Liga, Magyar Kupa és válogatott mérkőzésre való belépésre, mint a többi klub kártyája.
- A két rendszer összekapcsolásáig az FTC Klubkártyája nem lesz alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, így a Ferencváros drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Futballkártya használatával, vagy FTC klubkártyával, az FTC által megjelölt módon és helyszínen juthatnak jegyekhez. Felhívjuk a Ferencváros szurkolók és szimpatizánsok figyelmét, hogy az FTC vendégmérkőzései előtt minden esetben tájékozódjanak klubjuknál, hogyan tudnak jegyet vásárolni a mérkőzésre.
- A két rendszer összekapcsolásáig az FTC Klubkártyája nem lesz alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, így a Ferencváros drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Futballkártya használatával juthatnak jegyekhez.

DVSC-TEVA:
- A Debreceni VSC klubkártya alapjául a Nagyerdei Stadion kártyája szolgál.
- A stadion kártya a Ferencváros Klubkártyájához hasonlóan egy teljesen önálló rendszerben működik, melynek integrálása a központi rendszerbe folyamatban van.
- A két rendszer összekapcsolásáig a DVSC Klubkártyája nem lesz alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, a DVSC drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Futballkártya használatával juthatnak jegyekhez.

Videoton FC:
- Hamarosan kezdődő stadionfejlesztési munkálatok miatt a Videoton FC haladékot kapott a Klubkártya bevezetésére vonatkozóan. A bevezetés időpontjáról a klub és az MLSZ később tájékoztatja a szurkolókat.
- A Videoton FC drukkerei olyan mérkőzésre, amelyen kötelező a jegyvásárláshoz a klubkártya használata, Videoton Klubkártya vagy Futballkártya használatával juthatnak jegyekhez.

További információk:
A Klubkártyával és a Futballkártyával kapcsolatos további információkat a külön e célra létrehozott ügyfélszolgálatunkon keresztül érhet el:
Telefon: 06-30-958-5585
E-mail. futballkartya@tex.hu

A telefonos ügyfélszolgálat az alábiak szerint érhető el:
Telefon: 06-30-958-5585
H-P 10.00-18.00
Szombat 11.00-15.00

Labdarúgó mérkőzésre belépőjegyet a következő jegyirodákban tud váltani. A jegyirodák listáját ide kattintva találja>>


 

Vissza a Hírekhez