17th FINA World Championships Budapest  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

A magyar sport eddig soha nem látott, hatalmas lehetőséget kapott: 2017-ben Magyarország lesz a házigazdája a 17. úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó, óriás-toronyugró és nyíltvízi úszó világbajnokságnak.


A Magyarország első Olimpiai bajnokáról elnevezett létesítményt 1930-ban építették. Legendás vízilabda játékos generációk sora edzett itt. Tehetségük és kitartó munkájuk gyümölcseként rekordnak mondható 9 alkalommal lettek Olimpiai bajnokok, ill. három alkalommal aranyérmesek a korábbi FINA Világbajnokságokon. A Margitszigetet és ezt a páratlan vízilabda közeget még a külföldi játékosok is a sport mekkájaként tartják számon, ahol egyszerre különleges és dicsőség vízbe szállni.

Sportág:
Vízilabda
Hatalmas lövések, test-test elleni küzdelem, ziccerek és gólok, mindez egy idegen közegben, a vízben. Egy jó vízilabda-játékos erős, mint egy hokijátékos, pontosan dob, mint egy kosaras vagy röplabdás, kiváló az állóképessége, akár egy hosszútávfutónak, és remek a taktikai érzéke, akár egy sakkozónak. Ez a vízilabda, amiben mi, magyarok vagyunk a császárok.
Versenyszámok:
Férfi csapat
Női csapat


A budapesti Sofitel Chain Bridge Hotelben 2017.02.24-én, pénteken megtartották a 17. FINA Világbajnokság férfi- és női vízilabdatornájának sorsolását. A vb vízilabdatornáján a férfiaknál és a nőknél egyaránt tizenhat válogatott vesz részt, a nők csoportmérkőzései július 16-án, a férfiakéi másnap kezdődnek, a női döntőt július 28-án, a férfifinálét július 29-én rendezik a Hajós Alfréd Uszodában.
 
A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) és a 17. FINA Világbajnokság megrendezéséért felelős szervező bizottság pénteki sorsolási ceremóniája Gyárfás Tamás üdvözlő szavaival indult.  

Kifejezetten nagy érdeklődés övezte a sorsolást, hiszen megjelent rajta Alessandro Campagna, az olasz, Dejan Savic a szerb, Ivica Tucak, a horvát, Dejan Udovicic, az amerikai és Giuseppe Porzio, a kanadai férfiválogatott szövetségi kapitánya is.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében a világbajnokság jelentőségéről beszélt: „A magyar sport eddigi legnagyobb nemzetközi eseményén lehetőségünk nyílik rá, hogy sportéletünkkel ismét magunkra irányítsuk a világ figyelmét és azzal történelmet írjunk. Olyan világesemény előtt állunk, ami egész biztosan feledhetetlen élmény lesz, nemcsak a szurkolóknak, hanem az edzőknek és a játékosoknak egyaránt.”

A FINA Büró tagja, Dimitris Diathessopoulos is üdvözölte a jelenlévőket, elmondta, a vb egyik legfontosabb pillanata ez a mostani, és köszönet illeti a szervező bizottságot az eddigi munkájáért. Egyben sok szerencsét kívánt a résztvevő országoknak, és bizonyos abban, hogy Budapest egy kiváló világbajnokság házigazdája lesz.

A sorsolási procedúrát Gianni Lonzi, a FINA Vízilabda Technikai Bizottságának első embere vezényelte, elsőként a női torna mezőnye vált ismertté, majd jött a férfitorna sorsolása. A 16-16 válogatott nevét rejtő golyók húzásában a korábbi magyar világbajnok vízilabda-válogatottak egy-egy képviselője (Szívós István, az 1973-as belgrádi, Vári Attila, a 2003-as, Madaras Norbert, a 2003-as és 2013-as barcelonai, Szalkay Orsolya, az 1994-es római és Drávucz Rita, a 2005-ös montreali világbajnokság aranyérmes csapatának tagja), valamint a többi vizes sportág kiemelkedő hazai egyéniségei, Kiss Szofi szinkronúszó, Kormos Villő Európa-bajnoki bronzérmes műugró és az olimpiai világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel segédkezett

A sorsolás eredményeképpen a következő csoportokban kezdődik meg a világbajnoki küzdelem július 16-án a nők, július 17-én a férfiak számára. (Az erősorrendet meghatározó négy-négy kalapból kihúzott válogatottak mellé egy sorszámot is húztak, ez alapján kerültek a négy csoport valamelyik pozíciójába az adott csapatok.)

A női torna csoportjai:
A csoport: Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C csoport: Japán, Hollandia, Magyarország, Franciaország
D csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

Július 16., vasárnap:
Olaszország–Kanada
Brazília–Kína
Új-Zéland–Spanyolország
Dél-Afrika–Egyesült Államok
Japán–Magyarország
Hollandia–Franciaország
Ausztrália–Kazahsztán
Oroszország–Görögország

Július 18., kedd:
Egyesült Államok–Spanyolország
Új-Zéland–Dél-Afrika
Franciaország–Magyarország
Japán–Hollandia
Görögország–Kazahsztán
Ausztrália–Oroszország
Kína–Kanada
Olaszország–Brazília

Július 20., csütörtök:
Japán–Franciaország
Hollandia–Magyarország
Ausztrália–Görögország
Oroszország–Kazahsztán
Olaszország–Kína
Brazília–Kanada
Új-Zéland–Egyesült Államok
Dél-Afrika–Spanyolország

A férfitorna csoportjai:
A csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, Magyarország
C csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika
D csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

Július 17., hétfő:
Brazília–Kazahsztán
Montenegró–Kanada
Franciaország–Olaszország
Ausztrália–Magyarország
Spanyolország–Görögország
Szerbia–Dél-Afrika
Egyesült Államok–Horvátország
Japán–Oroszország

Július 19., szerda:
Magyarország–Olaszország
Franciaország–Ausztrália
Dél-Afrika–Görögország
Spanyolország–Szerbia
Oroszország–Horvátország
Egyesült Államok–Japán
Kanada–Kazahsztán
Brazília–Montenegró

Július 21., péntek:
Spanyolország–Dél-Afrika
Szerbia–Görögország
Egyesült Államok–Oroszország
Japán–Horvátország
Brazília–Kanada
Montenegró–Kazahsztán
Franciaország–Magyarország
Ausztrália–Olaszország

A csoportok első helyezettje automatikusan a negyeddöntőbe jut, míg a második helyezettek a harmadik helyezettekkel játszanak majd a nyolc közé jutásért.

A nyolc közé jutásért:
C2–D3
C3–D2
A2–B3
A3–B2

A negyeddöntőkben:
A1–C2/D3
B1– C3/D2
C1– A2/B3
D1–A3–B2

Az elődöntőkben:
A1–C2/D3 győztese–B1–C3/D2 győztese
C1– A2/B3 győztese–D1–A3–B2 győztese

A világbajnokság pontos, órára lebontott menetrendje a televíziós társaságok, a FINA és a Magyar Vízilabda Szövetség egyeztetései után lesz ismert, az elkövetkezendő hetekben. A magyar válogatott a tervek szerint az esti sávban játssza csoportmérkőzéseit mind a férfiaknál, mind a nőknél.

A sorsolás eredményét követően Bíró Attila, a házigazda női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagyon elégedett a sorsolással, annak ellenére, hogy a magyar csapatnak nincs félnivalója senki ellen sem. A cél természetesen az a hazai válogatottnak, hogy végimeneteljen a tornán.

Märcz Tamás, a magyar férfiválogatott kapitánya szerint nem egyszerű a csoport, de a magyar csapat célja most is az, hogy a legjobbját nyújtsa. A válogatott saját közönsége előtt játszhat, és nem lehet más a cél, mint a jó eredmény. Az arany a cél mindig a magyar válogatott számára, de a mai vízilabdában ez már nem egyszerű.


A budapesti 17. FINA Világbajnokság vízilabdatornáinak sorsolása után a FINA két idei másik vízilabda-világbajnokságának csoportbeosztását is elkészítették. A junior korosztály számára Belgrádban (férfiak, augusztus 5-13.) és Voloszban (nők, szeptember 3-9.) tartják meg az idei csúcseseményt.

A 19. FINA Férfi Junior Világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, az amerikai kontinensről érkező csapat, Irán
B csoport: Hollandia, az amerikai kontinensről érkező csapat, Spanyolország, Horvátország, Japán
C csoport: Új-Zéland, Ausztrália, az amerikai kontinensről érkező csapat, Szerbia, Kína
D csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika

A 12. FINA Női Junior Világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Japán, Oroszország, Magyarország, Hollandia
B csoport: Kína, Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország
C csoport: Olaszország, Kanada, az amerikai kontinensről érkező csapat, Németország
D csoport: Spanyolország, az amerikai kontinensről érkező csapat, Új-Zéland, Egyesült Államok


Azon vásárlóink, akik jogosultak kerekesszékes jegy igénybevételére, igénylésüket a lenti email címen adhatják le:


disabled.budapest2017@tex.hu


Köszönettel,
Eventim


Programlista>>
Facebook esemény>>


margit