A Honvéd Férfikar bérletsorozata  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

A Honvéd Férfikar bérletsorozata 2016/17
Magyar Tudományos Akadémia Díszterem
Időtlen klasszikus bérlet

2016. december 7. 19 óra „Bartók férfikarok”
2016 Bartók Béla születésének 135. évfordulója. A Honvéd Férfikar ez év szeptemberében lemezre rögzíti Bartók Béla férfikari műveit. A lemez anyagából tartunk lemezbemutató koncertet, melyen műsorra tűzzük az Elmúlt időkből, Székely népdalok, 4 régi magyar népdal, Tót népdalok című férfikari kompozíciókat. A koncert helyszínén a Honvéd Férfikar közönsége először veheti kézbe a 135. évforduló alkalmából készülő Bartók hanglemezünket.


2016. december 19. 19 óra „Karácsonyi koncert”
A Honvéd Férfikar hosszú évek óta járja az országot az adventi időszakban, karácsonyi hangversennyel megörvendeztetve vidéki közönségét. Idén decemberben - egy közel 20 éves hiányt pótolandó - budapesti közönségünknek karácsonyi ajándékként szánjuk hangversenyünket. A műsoron olyan ismert és kevésbé ismert karácsonyi művek csendülnek fel, amely méltó alapot biztosít a karácsonyi hangulatnak.


2017. március 31. 19 óra „Gregoriántól a spirituáléig”
A Honvéd Férfikarnak eddigi 67 éve alatt számos vallási témájú mű került repertoárjára. Kezdve a korai gregoriántól egészen a 19. századi spirituálékig. A vallási énekekkel foglalkozó hangversenyünkön szeretnénk megismertetetni a közönséget a gregoriánnal, a pravoszláv egyház zenével, az európai egyházzene hangzásvilágával, zsidó vallási énekekkel és más érdekes felekezet templomi énekeivel. A hangverseny rendhagyónak mondható, mert nem volt még olyan koncert hazánkban, amelyen egy este alatt különböző egyházak zenéjét hallgathatta a közönség.


2017.04.28. 19 óra „Duke Ellington: Sacred Concert”
A Honvéd Férfikar utóbbi két bérletsorozatának programjai tartalmazott úgynevezett crossover hangversenyeket. Azért döntöttünk ismét úgy, hogy egy könnyedebb hangvételű darabot is műsorunkra tűzünk, mert nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a közönségünktől. Eltökélt szándékunk, hogy a magas művészi színvonalat fenntartva, olyan könnyűzenei produkciót is színpadra állítsunk, amely a fiatalabb közönségbázisunkat is becsábítja a hangversenyterembe. Idén Duke Ellington Sacred concert című jazz miséjére esett a választásunk, melyet pontosan 15 éve mutattunk be Budapesten. A Honvéd Férfikar egy bing band-vel, és egy énekesnővel kiegészülve a jazz világába kalauzolja el közönségét ezen a koncerten.