Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Art Anzix Színház bemutatja: Celtic Woman
 

A koncert során hallhatjuk az angyali hangú Susan McFadden-t, Mairéad Carlin-t, Éabha McMahon-t és az együttes legújabb tagját, a lélegzetelállító Celtic (kelta) hegedűművészt, Tara McNeill-t. A szólistákat különleges tehetségű zenészek és táncosok kísérik, akik kivételes adottságaikkal és kirobbanó energiájukkal újfajta színt adnak a több évszázados zenei és kulturális hagyományokhoz. Az angyali hangokat és a hangszeres virtuozitást kísérő féktelen energiájú csapatot ír táncosok, skót dudások valamint egy kelta zenei együttes alkotják. A zenészek mesterei az olyan hagyományos kelta hangszereknek, mint pl. a bodhran (ír dob), az ón síp, a buzuki és Uileann-i duda.

A koncerten több dal is elhangzik a Celtic Woman Voices of Angels (Az angyalok hangja) című lemezéről. Az inspiráló élőzenekaros koncerten lenyűgöző színpadtechnikai showt, elbűvölő ruhakölteményeket, látványos koreográfiákat láthatunk és bepillantást nyerhetünk az időtlen ír hagyományokba is.

Fantasztikus hangulatot ígérnek a szervezők!

A Celtic Woman-ről:
•    4 millió koncertjegyet adott el 23 országban 6 kontinensen
•    10 millió CD / DVD eladás
•    Platina lemez 9 országban
•    10 listavezető album
•    Hétszeres listavezető a világ zenei művészei között

A 2005-ben debütált ‘Celtic Woman’ kiváló, világszerte elismert zenei formáció, mely Írország gazdag zenei és kulturális örökségét eleveníti meg. Figyelemre méltó 12 éves tevékenysége során Írország számos tehetséges énekesét és zenészét állította színpadra és járta be velük a világot.

Már több világturnén is részt vettek, nagyrészt az Amerikai Egyesült Államokban és Európában, de turnéztak már Ausztráliában, Kínában, Japánban, Dél Afrikában, és sok más helyen. Három különböző amerikai elnöknek is játszottak (Clinton, Bush & Obama), és volt egy nagyon különleges előadásuk a Pentagonban is Washingtonban.

A ‘Celtic Woman’ négy fiatal ír hölgyből áll — a három dinamikus énekesnő: Susan McFadden, Mairéad Carlin és Éabha McMahon, valamint a csapat legújabb tagja , a kivételesen tehetséges hegedűművész Tara McNeill, akik a koncertjeik során évszázadok zenei és kulturális hagyományait keltik életre.

Máiréad Carlin Derry városából, Észak-Írországból, egy zenész családból származik, ahol már kisgyerek kora óta a zene vette körül. A londoni Trinity College of Music-ban végezte tanulmányait. Számos rangos koncerten adott már elő, és fellépett Írország elnöke előtt is. Turnézott Írországban és Angliában a legendás amerikai dalszövegíróval, Don McLean-el, többek között egy teltházas koncertet is adtak a Royal Albert Hall-ban.

Susan McFadden Dublinban született és 11 évesen lett belőle sztár Annie szerepében a dublini Olympia Theater-ben. Később végigturnézta Írországot és az Egyesült Államokat olyan híres ír művészekkel, mint Tony Kenny, June Rogers és Noel V Ginnity. Nagy álma vált valóra, amikor 2006-ban Londonba költözött és a West End-en kezdett fellépni.

Éabha McMahon 9 éves korában kezdte énekesnői pályafutását, majd 15 évesen megnyert egy országos énekversenyt Írországban. Dublini otthonukban szülei írül tanították beszélni és énekelni. Tanulmányai végeztével Hollandiában és Németországban turnézott, illetve fellépett többek között a National Concert Hall-ban, a Dublini Kastélyban, és Kilmainham Jail-ben. Éabha nagyon büszke arra, hogy ír gyökereit képviselheti a ’Celtic Woman’-ben.

Tara McNeill az írországi Antrim városából származó hegedűművész, énekes és hárfaművész 2016 augusztusában csatlakozott az ír zenei szenzációhoz, a ‘Celtic Woman’-hez. Kitűnő eredménnyel végezte el a Royal Irish Academy of Music-ot. Zenekari koncert turnék során Tara fellépett Európában, Kínában, Japánban, Koreában és Amerikában olyan helyszíneken, mint pl. Carnegie Hall, New York-ban, Oriental Arts Centre, Shanghai-ban, valamint számos zenei díjat is nyert.

A ‘Celtic Woman’ egy élő legenda, amely életre kelti Írország zenei és kulturális örökségét, melynek minden apró részlete ugyanolyan elbűvölő, mint maga a négy előadóművész hölgy.

További információ: https://www.celticwoman.com/

 

További információk