COMMUNIST TOUR - BUDAPEST

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

 

A communistour.hu autentikus budapesti városnéző körutazásokat szervez a II. világháborús és kommunista korszak fő helyszíneire. A vendégek a szálláshelyükről indulnak autóval és egy 4 órás városnézés keretében bepillantást nyerhetnek Budapest rejtett, történelmi emlékhelyeire. Megtekinthetik pl. a város szívében található titkos atombunkert, melyet Rákosi Mátyás építetett az 1950-es években, a hidegháború nukleáris fenyegetése idején. Az atombunker a földfelszín alatt 50 méter mélyen található és egy esetleges nuklerális támadás idején szolgált volna a korszak vezetőinek védelméül. Egy másik hasonló helyszín, ami megtekinthető a túra során Adolf Eichmann náci vezető lakóhelye, aki Magyarország helytartója volt 1944-45 közöt. Számos történet maradt fent a helytartó szörnyű cselekedeiről, akit végül Izrael bírósága ítélt halálra az 1950-es években. Vendégeinkkel nemcsak a közismert történeti tényeket osztjuk meg, hanem a nagyszüleink valós élettörténetét is, akik saját bőrükön szenvedték meg ezt a korszakot.

Vendégeinknek megmutatjuk továbbá a mai napig elhagyatott szovjet katona bázist, a Weiss Manfréd / Csepel Művek hatalmas ipari zónát, amit katonai jelentősége miatt a szovjetek és amerikaiak is bombáztak és végül a nácik semmiztek ki. Ez a terület méretéből adódóan olyan, mint egy város a városban. Vendégeink ellátogathatnak a kommunista párt titkosszolgálatának régi főhadiszállására, ami a Duna partján található és megismerhetik az épület  valódi történetét, titkos alagút rendszerével, ami a mai napig nem került teljesen feltérképezésre.

A vendégek részére ebéd és vacsora lehetősége is elérhető, autentikus, önkiszolgálaó éttermekben, ahol 50-60 dkg steak, bécsi szelet, virsli, bableves közül választhanak, pont úgy, mint amilyen az 1950-80-as években is volt.

Csatlakozzon hozzánk egy igazi, autentikus kommunista körutazásra!

A jegyár csak és kizárólag a városnéző túra szolgáltatást tartalmazza, az étkezés lehetőségek egyénileg a helyszínen fizetendők.

Esemény galéria