Csík János és vendégei  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

CSÍK JÁNOS – Úgy élni, mint a fák


Lemezbemutató koncert, MOM Kulturális Központ


2015. április 16. 20.00


 


50 éves korára a Kossuth-díjas művész nagyon személyes lemezt készített, melyet élő koncert keretében 2015. április 16-án a MOM Kulturális Központban tár közönsége elé.


"Életem olyan pillanatait idézem fel, amelyek meghatározóak voltak számomra, örömtelieket és tragikusakat egyaránt.” Az lemezbemutató koncerten szerepelni fognak autentikus népzenei darabok és saját szerzemények is olyan művész-barátok közreműködésével mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna, vagy a Csík zenekar egyes tagjai.


“Az “Úgy élni mint a fák” c. album méltó lenyomata annak az érzésvilágnak, amely hűen tükrözi Csík János zenei világát. A fa, amely meleget ad, hangszerek testeként kel életre zenei érzéseket és megannyi pillanatban válik életünk részévé. Mégis a közeg, amelyben legtermészetesebb módon él, az erdő. Az erdő, melyben sétálgatva megérezhetjük azt a békességet, amely képes megtisztítani minden külső zajtól és gondolatainkat valóban a természet, a természetesség és az igazi értékek felé fordítja. A muzsikák, melyek megszólalnak az albumon, igen sokszínűek, néha elröpítenek, néha táncba hívnak, vagy éppen gondolkodásra intenek. A sok szín mellett mégis egységesnek érezhetjük az albumot, hiszen a megszólaló versek és zenei gondolatok mind-mind egy igaz ember, Csík János életéről mesélnek – a hagyományból való táplálkozásról és mindannak továbbadásáról. Jó szívvel ajánlom ezt az albumot minden zeneszerető embernek.” (Pál István Szalonna)


Mi pedig nagyon jó szórakozást kívánunk minden kedves vendégnek ezen a magyar autentikus zene rajongóinak kihagyhatatlan, egyszeri eseményen!