Kaddis - Jegyek

Födő Sándor: Kaddis

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

A 19 órakor kezdődő érzékenyítő beszélgetés és az azt követő koncert az 1944 decemberében és 1945 januárjában kivégzett városmajori ártatlan áldozatoknak állít emléket.

A Kaddis egy ősrégi zsidó ima, amelyet a gyászolók 11 hónapon keresztül mondanak elhunyt szeretteikért. Ez az egyik legfontosabb alappillére a zsidó liturgiának.

Födő Sándor zeneszerző – a világon először, egyedülálló módon – az ima teljes, arámi nyelvű szövegét felhasználta a műben, és a tételekben más tradicionális héber imaszövegek mellett zenét írt az 1944-ben, 23 évesen hősi halált halt izraeli-magyar költőnő, Szenes Hanna és a szintén zsidó származású, hányattatott sorsú magyar költő, Szép Ernő verseihez.

Födő Sándor Artisjus-, többszörös Fonogram-díjas, platina– és aranylemezes zeneszerző és zenész. Számos lemez, film, színdarab zeneszerzője (Radnóti Színház: A gondnok, Szegedi Kortárs Balett: Credo, Rózsavölgyi Szalon: Az ismeretlen), illetve zenészként is közreműködik többek között Presser Gábor, Charlie és Zorán produkcióiban.

Bíró Eszter Fonogram-, eMeRTon, Gundel Művészeti-, és Érték-díjas színész és énekes, – aki zenés színházi (Az Operaház fantomja, Miss Saigon, Elfújta a szél) és filmes (Csoda Krakkóban) főszerepeivel, illetve a Budapest Klezmer Band szólistájaként vált népszerűvé – az est szólistája, egyben a mű létrehozásának megálmodója.

Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa

Szabó Dániel – cimbalom

Hámori János – trombita, sófár

Cserta Balázs – klarinét, tárogató

Hámori Zsófia – fuvola

Szabó Dániel – cimbalom

Kovács Zoltán – bőgő