Függöny fel! - Jegyek / Vásárlás

Függöny - Jegyek Függöny©

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Michael Frayn: Függöny fel!

Michael Frayn riporterből lett drámaírónak akkor jutott az eszébe a Függöny fel! című komédia  ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és hirtelen arra ébredt rá, hogy a színház mennyivel viccesebb hátulról, a színfalak mögül, mint elölről.

Ez 1982-ben történt Londonban, ahol  ezt a komédiát egyből  az év legjobb vígjátékának választották meg.  1992-ben filmet forgattak belőle, Michael Caine –nel a Rendező szerepében.

A komédia egy színházban játszódik, egy nulla minőségű színdarab turnéra indulás előtti főpróbáján. Az első felvonásban nézőként azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nem csak a leharcolt tásulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk mint az elsőben, éppen csak a  turné utolsó előadásán és hátulról. A kulisszák mögül. Ahol aztán végképp minden szereplőről kiderül minden. A színészek közötti személyes konfliktusok a végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a stressz úrrá lesz mindenkin.  A groteszkké vált katasztrófa teljességgel elkerülhetetlen.  Az egymásba omlott társulat alig várja, hogy lemenjen végre rájuk a függöny.

A különös színházi szerencsétlenségben, a mindennap katasztrófáiban ismerhet magára a néző. Arra, amikor az alkalkalmatlanság és a tehetségtelenség okvetlenül maga alá temeti mindazokat, akik képtelenek megoldani az életüket és adottságnak fognak fel mindent, amin egyébként változtathatnának.

Mindeközben persze mindenki leesik a székről a röhögéstől.
Szereplők:
 
Dotty - Mrs. Clackett:Pokorny Lia
Lloyd - Rendező:Schmied Zoltán
Garry - Roger Lillicap:Bereczki Zoltán/ Szemenyei János
Brooke - Vicki:    Ágoston Katalin
Poppy - Rendezőasszisztens: Szilágyi Csenge
Frederick - Philip Brent Sejk: Cserna Antal
Belinda - Flavia Brent:    Botos Éva
Tim - Ügyelő: Vári-Kovács Péter
Selsdon - Betörő: Papp János

Rendező:Puskás Tamás