Gräfin Mariza  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

MAGYAR CSÁRDÁS ÉS BOHÉM POLKA A FERTŐ-TAVON


2018 nyarán az Európa szerte ismert Mörbischi Fesztivál - a világ egyik legnagyobb víziszínpadán – a legnépszerűbb operettel, a Marica grófnővel várja az operett szerelmeseit.


Kálmán Imre hihetetlen dallamgazdagsága, mely ezúttal is a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolja a nézőt és olyan népszerű operettslágerek csendülnek fel, mint a Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám.


Az előadás élvezetéhez hozzájárul, hogy egy új applikációval mobiltelefonon magyar nyelven is végig kísérhetik az előadást.


 


SZÓRAKOZTATÓ CSELEKMÉNY NÉHÁNY MEGLEPETÉSSEL


A magányos, mogorva, de jó kiállású Endrődy gróf saját családi vagyonának hágott nyakára, ezért gazdatiszti állást vállal egy vidéki birtokon. A birtok úrnője, Marica grófnő, egy szerelmi csalódástól feldúlva érkezik haza, és szintén a vidéki magányban keres nyugalmat. A gróf és Marica találkoznak és menthetetlenül egymásba szeretnek. Egy nagyon ismerős világ bontakozik ki, ahol az őszinteség nem magától értetődő, és a szerelmesek saját hazugságaikba gabalyodva kerülnek egyre távolabb a boldogságtól. Amíg rá nem jönnek, hogy a valódi szerelemhez először önmagukkal kell szembenézniük, játszmák nélkül.


Látványos színpadkép – a világ legnagyobb hegedűje a Fertő-tavon!


A „legek” kulturális attrakciója a Mörbisch-i Seefestspiele. A legtermészetesebb díszletek között zajlik az operett világának egyik legjelentősebb és leglátványosabb fesztiválja Európa egyik legnagyobb és legszebb szabadtéri színpadán.


Nyaranta ez az operett centruma festői környezetben, a Fertő-tónál – Kismartontól 20 kilométerre, Bécstől is csak 60 kilométerre, Fertőrákostól pedig 35 perc sétahajóval. Mindenhogyan egyedülálló élményt nyújt az odalátogatóknak, ráadásul kulturálisan és lelkileg is kényeztet a helyszín a remek programjaival.


A „legek” fesztiválja idén természetesen a legnépszerűbb operettel, a Marica grófnővel várja az operett szerelmeseit. Felcsendülnek Kálmán Imre hihetetlen dallamgazdagságú slágerei, mint például a Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója.


2018 nyarán július közepétől augusztus végéig nemcsak magyar csárdás, hanem cseh polka is lesz a fesztivál műsorán, a 3600 négyzetméteres színpadon. A nézők egy új applikációval mobiltelefonon magyar nyelven is végigkísérhetik az előadásokat.


A Seefestspiele programjait évente nagyjából 150 ezren látogatják. Úgy tartják, aki egyszer nézője volt ennek a különleges zenei fesztiválnak, biztosan rendszeresen visszatér ide.