Harlem Gospel Choir 2018  - Jegyek / Vásárlás

harlem2 - Jegyek harlem2©

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin


Budapest - MoM sport


2018. december 2. 19:00 óra


 


Aretha Franklin emlékére…


Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is.


Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án, Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.


Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző.


Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadóművészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospel és blueseredetű soul stílus királynőjének.A koncerten az New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyer évről- évre betekintést a magyar közönség, a művészek mindig tartogatnak, valami újat, valami mágikust a rajongók számára. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus!koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg.


A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

További információk