Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Vivaldi-Horgas:
„Négy évszak és más...”
Horgas Eszter fuvolaművész és a ClassJazz Band

koncertje

Vivaldi legismertebb versenyművei 21. századi felfogásban, Horgas Eszter és a ClassJazz Band zenekar átiratában szólalnak meg a kiváló fuvolaművész legújabb koncertjén a Városmajorban. A formáció fáradhatatlanul keresi és találja meg az átjárókat a könnyű és a komolyzenei műfajok között. Horgas Eszter 1992 óta szólistaként koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. A klasszikus zenei hangversenyek mellett hosszú idő óta különleges produkciók megvalósítására törekszik. A „Négy évszak és más…” koncerten saját zenekara mellett a Kecskeméti Vonós Kamarazenekar kíséretében szólaltatja meg Vivaldi leghíresebb zeneművéből építkező, abból inspirálódó, egyedi zenéjét.


Horgas Eszter, úgy is mint Vivaldi társszerzője a közreműködő zenekar kiválasztásáról:

 

„Sokat gondolkodtam azon, ki lehetne az a zenekar, amely az ezzel a produkcióval járó speciális követelményeknek meg tudna felelni. Nevezetesen, értse a gondolatmenetemet, tudja, értse, hogy most valami különleges dolgot csinálunk együtt, mármint a zenekarom (ClassJazz Band) és ők! Milyen érdekes lesz, hogy játszom külön az én zenekarommal, aztán játszom velük, és játszunk együtt, mindannyian! Legyenek részesei a játéknak, „vegyék a lapot”, élvezzék az új teremtését!

Legyen rutinjuk abban is, hogy egy kreatív szólistát kísérnek, nem is kísérnek, hanem együtt működnek, gondolkodnak vele. A pontosság, kiváló hangszeres tudás nyilván alapkövetelmény! Elolvastam róluk, amit lehetett, láttam, hogy kikkel dolgoztak már együtt, elismerésre való a lista! Őket választottam, az első próba és az első koncert meggyőzött: jól választottam!”

 

Közreműködik:

Horgas Eszter, fuvola

 

A Class Jazz Band zenekar tagjai:

Dajka Krisztián (gitár)

Hárs Viktor (basszus)

Kaszás Péter (dobok)

Pusztai Csaba (ütőhangszerek)

Révész Richárd (zongora)

 

És a Kecskeméti Vonós Kamarazenekar

 

Vezényel: Gerhát László