ilvolo - Jegyek

IL VOLO koncert  - Jegyek / Vásárlás

Esemény részletek

IL VOLO

Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszínei és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

Az IL VOLO már az előző turnéjával is hatalmas sikert aratott hazánkban, így a rajongók már nagyon várják az újabb koncertet. A fiatal énekesek repertoárjukban a hagyományos olasz slágerektől a világ legismertebb dalaival mindenki számára ismert dalokat fognak előadni.

A jegyek korlátozott számban érhetőek el, így a rajongóknak érdemes időben beszerezniük őket.

„Az IL VOLO tagjai nagyon örülnek, hogy újra Magyarországra jöhetnek, és az újabb koncerten találkozhatnak a rajongóikkal. Biztosak vagyunk abban, hogy a közönség élvezni fogja az estét, és együtt énekelhet velünk a legnagyobb slágerekre.” – mondta Piero Barone, az IL VOLO tagja.

Horváth Roland, a Koncertpromo ügyvezetője elmondta: "Izgatottan várjuk az IL VOLO koncertet, hiszen már évek óta szerettük volna hazánkban látni a fiúkat. Az IL VOLO a klasszikus olasz zene mellett olyan világsztárokkal is dolgozott együtt, mint Plácido Domingo vagy Barbra Streisand, így biztosak vagyunk abban, hogy a koncerten egyedülálló élményben lesz része a közönségnek. A Koncertpromo már olyan crossover koncerteket szervezett, mint 2CELLOS, HAUSER, The Piano Guys, David Garrett, Vanessa Mae, IL DIVO és sok már hasonló műfajú koncert, és hisszük, hogy az IL VOLO is méltó helyet foglal majd el ebben a sorban. Ne hagyják ki ezt a felejthetetlen zenei élményt, várjuk Önöket szeretettel az október 9-i koncertre!"

Az IL VOLO koncertje egy olyan este lesz, amelyet a zene szerelmeseinek nem szabad kihagyniuk. Vegyék meg a jegyüket, és legyenek részesei egy felejthetetlen zenei élménynek!


BIOGRÁFIA

Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble 2009-ben debütáltak az "Ti lascio una canzone" tehetségkutató műsorban az olasz RAI 1 csatornán, ahol Michele Torpedine, az Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia és Biagio Antonacci karrierjét elindító menedzser felfigyelt rájuk, és úgy döntött, hogy velük dolgozik nemzetközi művészeti útjukon, kihasználva rendkívüli énektudásukat, mind egyéni, mind trióban. Rövid időn belül történelmi pillanatot éltek át, amikor az első olasz előadókként szerződést kötöttek az amerikai Geffen Records kiadóval.

Önálló nevű debütáló albumuk, az "Il Volo" (2010) platinalemezzé vált, és bekerült az amerikai Billboard Top Ten-be. Főbb európai és amerikai televíziós műsorokban szerepeltek, beleértve a Tonight Show-t, az American Idolt, a Good Morning Americát, a Today Show-t, a Watten Dast Németországban és a Jerry Lewis MDA Labor Day Telethon-ját, és jelen voltak az Unicef mellett az a Velencei Filmfesztiválon.

Az "Special Christmas Edition" (2010) több mint egymillió példányban kelt el, első nemzetközi turnéjukkal, valamint első televíziós különkiadásuk sugárzásával, amelyet már több mint ezer alkalommal ismételtek meg, globális szupersztárokká váltak! Továbbá, 2010-ben az egyetlen olasz előadók voltak, akiket Quincy Jones meghívott a "We Are The World for Haiti"-ra, együtt 80 nemzetközi sztárral, köztük Celine Dion, Bono, Lady Gaga, Carlos Santana, Barbra Streisand, Enrique Iglesias, Usher, Natalie Cole és Will.i.am a Black Eyed Peas-ből.

Két Latin Grammy díjra is jelölték kiadványaikat. Emlékezetes tizenkét koncertet adtak Barbra Streisanddel az USA-ban és Kanadában (2012), amely az első albumukból készült duettjeiket előzte meg, a "We Are Love"-ot (2012) Placido Domingo és Eros Ramazzotti társaságában, míg következő albumuk, az "Il Volo Takes Flight" és az "Il Volo" album az első két helyet foglalta el a Billboard Classical Crossover listáján.

2013-ban elővételben kerültek piacra az első jegyek az Il Volo első koncertjére a New York-i Radio City Music Hall-ban, és mindössze 8 óra alatt 1600 jegyet adtak el (a koncert néhány napon belül teltház lett). Ez az esemény indította el az Il Volo USA-beli, kanadai, közép- és dél-amerikai turnéját, amelynek során 50 teltházas koncertet adtak, megerősítve az Il Volo-t az operatikus pop feltörekvő csillagaként. "Buon Natale - The Christmas Album" volt a harmadik stúdióalbumuk, amely világszerte megjelent, és néhány a legismertebb karácsonyi klasszikust tartalmazza. A trió részt vett a nagy karácsonyi koncerten Assisi Bazilikájában, amelyet az RAI 1 sugárzott december 25-én, a Pápa szentmiséje után.

2014-ben a Latin Billboard Awards gálán Miami-ban az Il Volo kapta a Latin Pop Albumok Év Dúó-ja vagy Csoportja díjat. December 21-én a három fiatal művésznek lehetősége volt jótékonysági koncertet adni a Palazzo Madama-ban, az olasz szenátus üléstermében, amelyet élőben sugárzott az RAI 1, a Ferenc pápa által tartott Angelus után Szent Péter térről.

2015-ben uralták a zenei színteret. Az Il Volo megnyerte a 2015-ös Sanremo Fesztivált a "Grande Amore" című dalukkal, és a SONY kiadta az "Sanremo Grande Amore" című EP-jüket, amely a fesztivál történelmének híres dalait hozta össze egy kortárs, nemzetközi köntösben. A Sanremo 2015-ös diadaluk után az Il Volo sikere megállíthatatlan volt: a csoport az EP-jükkel, a kislemezükkel és a kísérő videójukkal (amely rekordnézettséget ért el a weben) az iTunes-on #1-re jutott, és bejutott a FIMI/Gfk listák élére is, a legjobban eladott albumok és kislemezek rangsorába a "Sanremo Grande Amore" és a "Grande Amore" című dalokkal, előbbi Double Platinum, utóbbi Platinum minősítést kapott.

Az Il Volo képviselte Olaszországot az 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, és az európai televíziós közönség jutalmazta a csapatot, az első helyet adva nekik a nyilvános telefonos szavazáson, továbbra is támogatva őket az eladási listákon: a "Grande Amore" kislemez és a "Sanremo Grande Amore" album az iTunes diagramok élére került az Eurovíziós országokban. A közönség nagy szeretete a csoport iránt az előadásuk alatt is megnyilvánult a döntőben, az övék volt a legnézettebb az estén. A közönség nem volt az egyetlen, aki lelkesedett az Il Volo iránt. A zenei kritikusok is pozitív véleményt fogalmaztak meg, és átadták a triónak a presztízs díjat, a Marcel Besançon-díjat 2015-ben, amit az nemzetközi sajtó szavazott meg. Azonos időben az Il Volo negyedik stúdióalbuma, a "L'amore si muove" megjelent a SONY-nál 45 országban, és néhány nap alatt a listák élére került, lehetővé téve az Il Volo számára, hogy hosszú időt töltsön az olasz és nemzetközi listákon három CD / DVD kiadvánnyal, miközben az őket bemutató "Un'avventura straordinaria" című könyvük eladásai is tovább emelkedtek a Rizzoli által kiadva.

Az 2015-ös olasz turnéjukat a trió a legelőkelőbb helyszínekre vitték, beleértve Pompeiit is, ahol az eseményt az amerikai nemzeti televízióhálózat, a PBS felvette és minden államban sugározta. A turné 2015. szeptember 21-én ért véget a Verona Arénában, és élőben sugározta a RAI 1. Ez jelentette egy rendkívül hosszú amerikai és dél-amerikai turné kezdetét, valamint egy európai turnét, amely minden fontos fővárosban kiárusított.

2016 és 2017 a „Notte magica” projektnek szentelt évek voltak, amely José Carreras, Placido Domingo és Luciano Pavarotti 1990-es HÁROM TENOR eseményének tiszteletére született. A Firenze-i Piazza Santa Croce volt az az egyedülálló helyszín, ahol az „Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors” koncertet tartották, amelyet az olasz Canale 5 televízió közvetített, Placido Domingo kivételes részvételével, aki mindig is nagyra tartotta a csapatot, és mint karmester is részt vett. Ez a koncert egy triumfális világkörüli turné kezdetét jelentette, amelynek során 2017-ben, 15 eladott amerikai állomás után, a csapat kb. 25 alkalommal lépett fel Itáliában, egyenlő sikerrel, majd követte egy turné Latin-Amerikában és világszerte. A „Notte magica” nemcsak a Canale 5 főműsoridejében volt látható, hanem felvették és adták az Egyesült Államokban a nemzeti PBS televízióhálózaton, valamint több mint 500 moziban Olaszországban és világszerte. A koncert élő felvételét tartalmazó CD és DVD világszerte négyszeres platinalemez lett Olaszországban. Az adatok magukért beszélnek: csak néhány olasz művész érte el azt a globális sikert, amit az Il Volo elért.

2018-ban a csapat nemzetközi turnéra indult Japánban és Kelet-Európában (Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban). Találkoztak a békefenntartó erőkkel Libanonban az ENSZ UNIFIL bázisain és a karácsonyi koncertjüket szentelték nekik a SHAMA bázison és a Tire-i Színházban, amelyet nagyon magas nézettséggel sugárzott az RAI 1 2018. december 25-én. Az év végére szóló tiszteletadásuk a „L’anno che verrà” című műsorban, amelyet az RAI 1 sugárzott 2018. december 31-én, hasonló közönségsikernek örvendett.

2019. január 26-án az olasz trió fellépett Panamában a XXXIV. Világnapi Ifjúságon, Ferenc pápa és több mint egy millió ember előtt, az éjszakai imaalkalom keretében, a San Juan Pablo II területén. Az esemény világszerte közvetítették. Ez az időpont egy másik nagy művészeti és emberi kaland után jött: 2018 decemberében az Il Volo néhány napot töltött a libanoni Tyreben található UNIFIL-bázison, hogy támogassa az olasz békemissziós katonákat. Az Il Volo megkapta a Gold Creator Awardot, amit a YouTube az egy milliónál több feliratkozóval rendelkező csatornáknak ítél oda.


2019 a tíz éves fennállás évfordulóját jelentette az Il Volo számára. Az ünneplés a 69. Sanremo Fesztiválon kezdődött, ahol a trió a "Musica che resta" című dalukkal (amelyet többek között Gianna Nannini írt) elérte a dobogót. Ezt követően, február 22-én megjelent a "Music" című album (Sony Music), amelyet Canova producált, és elkezdődött az Európán, Japánon és Amerikán átívelő turnéjuk. 2019. november 8-án az "10 Years" (Sony Music) világszerte megjelent, az Il Volo legjobbjaival, beleértve a Matera Live DVD-t is. Az albumot követő világturné néhány hónap után leállt, mert a COVID-19 egészségügyi vészhelyzet miatt az Il Volo kénytelen volt korábban hazatérni az USA-ból, 2020. márciusában.


Az egészségügyi vészhelyzet idején az Il Volo zenéjével tartotta a kapcsolatot a világ minden tájáról érkező rajongóival, vendégként fellépve a legfontosabb világ streaming eseményein, fontos közösségi érzést tartva életben, és emlékezve arra, hogy minden országban szükséges tiszteletben tartani az egészségügyi vészhelyzet szabályait. Az olaszországi és külföldi turnét 2022-re halasztották. Az élő előadások hiánya lehetővé tette az Il Volo számára, hogy intenzíven koncentráljanak új projektjükre, dolgozva Maestro Morricone repertoárján.

2020. november 1-jén a trió az "Emilia Romagna Formula 1 Emirates Nagydíj" megnyitóján az olasz himnuszt énekelte.

2021 azzal kezdődött, hogy Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble a Sanremo Fesztivál vendégei voltak egy érzelmes előadással Ennio Morricone tiszteletére.

Június 5-én először léptek fel élő televízióban az esti műsorsávban az RAI 1-ről a Verona Arénában a nagyszabású "IL VOLO - Tribute to ENNIO MORRICONE" rendezvényen, amely rekordnézettséget ért el 4,702,000 nézővel, amely egyenlő a 25.8% -os részesedéssel. Ez volt az egyetlen Il Volo koncert Olaszországban 2021-ben. Az őszi időszakban a koncertet az amerikai közszolgálati műsorszóró PBS - Public Broadcasting Service is adta.

A csoport csatlakozott Vittorio Storaro-hoz, hogy részt vegyenek a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.


2021 októberében jelent meg új kislemezük, az "Ecstasy of Gold" (A Jó, a Rossz és a Csúf c. filmből), amelyet először angol szöveggel hallhatunk, amelyet Andrea Morricone kifejezetten az Il Volo számára írt. Ez az új album, az "IL VOLO SINGS MORRICONE" (Epic/Sony Music) november 5-én jelent meg világszerte, és egy forgószél utazásra viszi el az embert az egyik legnagyobb 20. századi zeneszerző művészetében.

Májusban az Il Volo vendége volt az Eurovíziós Dalfesztiválnak 2022-ben.

A pandémia miatt elhalasztott koncertek után tavasztól elindult az IL VOLO világkörüli turnéja, és az IL VOLO fellépett 4 kontinensen: az olaszországi legelőkelőbb helyeken (Arena di Verona és Taormina ókori színháza), Európa legfontosabb városaiban, Japánban, Ausztráliában, Kanadában és az USA-ban (többek között a Radio City Music Hallban).

Novemberben az IL VOLO új karácsonyi kislemezt ad ki, a John Lennon és Yoko Ono által írt híres "HAPPY XMAS (WAR IS OVER)" című dal feldolgozása.

www.ilvolomusic.com