ILLÉS LAJOS emlékkoncert - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

"Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy az idő közben véglegessé vált televíziós
felvétel sikeresebb lebonyolításának érdekében a küzdőtéren széksorokat helyezünk el. Ezeket
érkezési sorrendben foglalhatják el majd az álló helyekre érvényes jeggyel
rendelkező nézők. Köszönjük megértésüket!"

Az Illés Lajos emlékkoncert szervezői

Koncert Illés Lajos emlékére
-   Az Ó, kisleánytól a Te Deumig –

Illés Lajos, az Illés együttes alapítója idén lenne 70 éves. A jubileum alkalmából családja szeptember 22-én nagyszabású életmű koncertet rendez neves előadók közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában.

Hetven éve született, és már öt éve nincs közöttünk a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja, Illés Lajos, aki örökzöld dalaival, színpadi és filmzenei szerzeményeivel, a magyar népzene és protestáns zeneiség ötvözetével beírta nevét a hazai zenetörténetbe.
A Kossuth-díjas billentyűs-zeneszerző családja a kettős évfordulóra emlékezve úgy döntött, a művész pályatársai, tisztelői közreműködésével egy emlékkoncerten mutatják be a több mint négy évtizedet felívelő életművet az Ó, kisleánytól a Te Deumig.
A négy részből álló három órás est egyszeri és megismételhetetlen élményt fog adni fiataloknak és idősebbeknek egyaránt, hiszen Illés Lajos dalait – többek közt - olyan közismert és népszerű előadók szólaltatják meg, mint Fenyő Miklós, Szakcsi Lakatos Béla.

Illés Lajos dalain, életművén generációk nőttek fel. Az általa alapított és vezetett Illés együttes a kezdetekben iskolai, egyetemi rendezvényeken játszotta a Szabad Európa és Luxemburg Rádió hullámain érkező, az ifjúság körében hatalmas népszerűségnek örvendő nyugati világslágereket, majd saját szerzeményekkel jelentkeztek. Életérzéseket, szabadságvágyat kifejező szövegeik által az Illés hamar a hatvanas-hetvenes évek legnépszerűbb beat-zenekarává vált. Illés Lajos mindeközben szerzőként sikeres dalokat írt Koncz Zsuzsának, valamint számos színház- és filmrendező kérte fel betétdalok és filmzene készítésére. A harmadik Illés együttes felbomlása után szerzői albummal jelentkezett, nagyobb lélegzetű oratórikus és egyházi zeneművek írásával folytatta pályáját.
Öt évvel ezelőtt, 2007. január 29-én hunyt el.

A szeptember 22-i, sztárfellépőkkel és számos meglepetéssel színesített, látványban és hangzásban egyedülálló koncertre jegyek 5.900-13.900 forintos áron kaphatók.