istván - Jegyek

István a Király - Jubileumi előadás  - Jegyek / Vásárlás

Részletes keresés

Esemény részletek

Szemtől szemben….


Először vehet részt a közönség a Koppány-István harcban! Most az egyszer mutathatja meg, hogy kék, vagy piros….

A jubileumi 40. István, a király a Papp László Sportarénában! Válasszon, hogy melyik csapathoz tartozik!

Interaktív előadás különleges megoldásokkal, fantasztikus előadókkal, az eredeti hangszerelésben, a teljes küzdőtéren, minden lelátón …..

Az immár 3-generációs rockopera nem nélkülözi az eredeti szereplőgárdát, az élő nagyzenekart, a rockzenekarokat és a legpatinásabb népi hangszereket….

Hozzák el a nyakukban a legkisebbeket is, hogy időben kezdjék megérteni:

Adj békét Uram!"Gyerekként szerepelt benne, most rendezi a darabot – Novák Péter a legóit áldozta az István, a királyért.

Idén lesz negyven éve annak, hogy először bemutatták a Szörényi Levente–Bródy János szerzőpáros remekművét, az István, a király című rockoperát. A darab ősbemutatójának sikerében hatalmas szerepet játszott a koreográfus, Novák Ferenc, akinek a fia most átveszi a stafétát: a jubileumi előadást Novák Péter rendezi az Arénában.

A szakember alig volt tizenkét éves, amikor az édesapja és a legendás szerzőpáros színpadra álmodta a darabot, amelynek 1983-as megszületésében Novák Péter játékai is szerepet kaptak.

Amikor az alkotók nekiálltak a munkának, otthon dolgoztak. Néha Szörényiéknél voltunk, nekem onnan datálódik Levente fiával, Örssel a barátságunk, néha pedig nálunk. Az István, a király születésének legelső pillanatainál is ott voltam: őrzök egy olyan kazettát, amelyen Levente egyedül játssza a dalokat egy szál gitárral. De ami talán nekem az akkori agyammal az egyik legemlékezetesebb, hogy az én legófiguráim estek áldozatul a nagy alkotói kedvnek – emlékezett vissza mosolyogva a Blikknek Novák Péter."

A cikk folytatása ide kattintva olvasható>>

További információk