Jávori_Fegya - Jegyek

Jávori Fegya 75 - Születésnapi koncert  - Jegyek / Vásárlás

Esemény részletek

A Magyar Közlöny 2021. június 30-án közzétett 123. értesítője alapján, a rendezvény védettségi igazolvány nélkül is látogatható, mivel „előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvény”.


A koncert új időpontban kerül megrendezésre: 2021. október 14.

A megváltott jegyek az új időpontra érvényesek.

Amennyiben az új időpont nem megfelelő, a jegyek visszaválthatóak a vásárlás helyén, legkésőbb 2021. 08.18-ig!


Most -40% kedvezmény a Szakcsi Lakatos Béla életmű koncertjegyekre is, ha a Jávori Fegya 75 koncertjegyeket már megvette!

Vegyen legalább egy Jávori Fegya 75 koncertjegyet, és ha érdekli a Szakcsi Lakatos Béla életmű koncert is, írjon nekünk az info@tex.hu-ra és megküldjük Önnek a -40% kedvezményt nyújtó Szakcsi Lakatos Béla koncert kupont. Annyi jegyre érvényes a 40%-os Szakcsi Lakatos Béla kedvezmény, ahány jegyet a Jávori Fegya 75 koncertre vásárolt.


JÁVORI FEGYA 75. Születésnapi koncert


2021. október 14-én, a Budapest Arénában, a Krokodil Rock Kft rendezésében kerül bemutatásra a magyar zenei élet egyik legsikeresebb, legelismertebb zeneszerző és előadóművészének, Jávori Fegyának, 75. születésnapi, ünnepi koncertje.

Mint írtuk, Fegya sikeres.

Menyasszonytánc című darabja 2006 óta van színen a Budapesti Operett Színházban. A Győri Balettnek komponált és az általuk előadott Purim című táncjátéka, zajos nemzetközi sikert aratott. A magyarországi és a külföldi előadások meghaladták a 250-et. A Budapest Klezmer Banddel alig győzik teljesíteni a magyar és külföldi meghívásokat. A Miskolci Nemzeti Színház Hegedűs a Háztetőn darabjában élőben adják elő a musical zenéjét. Még sorolhatnánk.

Mint írtuk, Fegya elismert.

Kitüntetéseit nehéz lenne felsorolni. Csak kiragadva néhányat. Kossuth Díj, Érdemes művész, Liszt Díj, Prima Primissima Közönségdí, a XIII. kerület díszpolgára.

Jávori Ferenc Fegya a holokauszt után, Kárpátalján, Munkácson született, zsidó családban, Jakubovics Ferenc néven. Édesanyja aushwitzi koncentrációs tábor rabja volt, édesapja munkaszolgálatos.

Ifjúkori éveit még Ukrajnában töltötte, majd zenei tanulmányait – felsőfokon- is ott végezte.

1976-ban települt át Magyarországra, ahol a Budapesti Operettszínházban kapott szerződést, mint hegedűs. Az 1990-ben a Madách Színház kérésére „klezmeresítette” a Hegedűs a Háztetőn-t, amely óriási siker lett. Ezzel végképp berobbant a köztudatba.

Mostani, jubileumi, két részes koncertje egyszerre lesz sokrétű és mégis homogén. Az Őt ünneplő művésztársak felsorolása is odafigyelést igényel, nehogy valaki kimaradjon. Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. Anyazenekara, a Budapest Klezmer Band. A világhírű Győri Balett. Tompos Kátya, Kerényi Miklós Máté, Mikó István, Bíró Eszter, Dunai Tamás, Rolla János és a Kamarazenekara. Müller Péter Sziámi, Szinetár Dóra és Mészáros Árpád Zsolt.

Kérjük, tiszteljen meg és legyen Ön is résztvevője ezen egyszeri és nagy élményt ígérő estnek.


Általános Szerződési Feltételeink ITT olvashatók>>

További információk