Jávori_Fegya - Jegyek

Jávori Fegya 75 - Születésnapi koncert  - Jegyek / Vásárlás

Részletes keresés

Esemény részletek

JÁVORI FEGYA 75. Születésnapi koncert

2021. november 4-én, a Budapest Arénában, a Krokodil Rock Kft rendezésében kerül bemutatásra a magyar zenei élet egyik legsikeresebb, legelismertebb zeneszerző és előadóművészének, Jávori Fegyának, 75. születésnapi, ünnepi koncertje.

Mint írtuk, Fegya sikeres.

Menyasszonytánc című darabja 2006 óta van színen a Budapesti Operett Színházban. A Győri Balettnek komponált és az általuk előadott Purim című táncjátéka, zajos nemzetközi sikert aratott. A magyarországi és a külföldi előadások meghaladták a 250-et. A Budapest Klezmer Banddel alig győzik teljesíteni a magyar és külföldi meghívásokat. A Miskolci Nemzeti Színház Hegedűs a Háztetőn darabjában élőben adják elő a musical zenéjét. Még sorolhatnánk.

Mint írtuk, Fegya elismert.

Kitüntetéseit nehéz lenne felsorolni. Csak kiragadva néhányat. Kossuth Díj, Érdemes művész, Liszt Díj, Prima Primissima Közönségdí, a XIII. kerület díszpolgára.

Jávori Ferenc Fegya a holokauszt után, Kárpátalján, Munkácson született, zsidó családban, Jakubovics Ferenc néven. Édesanyja aushwitzi koncentrációs tábor rabja volt, édesapja munkaszolgálatos.

Ifjúkori éveit még Ukrajnában töltötte, majd zenei tanulmányait – felsőfokon- is ott végezte.

1976-ban települt át Magyarországra, ahol a Budapesti Operettszínházban kapott szerződést, mint hegedűs. Az 1990-ben a Madách Színház kérésére „klezmeresítette” a Hegedűs a Háztetőn-t, amely óriási siker lett. Ezzel végképp berobbant a köztudatba.

Mostani, jubileumi, két részes koncertje egyszerre lesz sokrétű és mégis homogén. Az Őt ünneplő művésztársak felsorolása is odafigyelést igényel, nehogy valaki kimaradjon. Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. Anyazenekara, a Budapest Klezmer Band. A világhírű Győri Balett. Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Falusi Mariann, Tompos Kátya, Müller Péter Sziámi, Dunai Tamás.

Kérjük, tiszteljen meg és legyen Ön is résztvevője ezen egyszeri és nagy élményt ígérő estnek.


Általános Szerződési Feltételeink ITT olvashatók>>