Kovács Kati - Jegyek

KOVÁCS KATI koncert

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

A nagy érdeklődésre való tekintettel KOVÁCS KATI november 12-i koncertjére félárú, 1600 Ft-os, előtéri jegyet is árulunk, amely a színpadkép projektoros kivetítését és az élő koncert hallgatását tartalmazza. Jegyek csak korlátozott számban kaphatók!

KOVÁCS KATI

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, színésznő.

A hazai könnyűzene egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású énekesnője. Közel hatvan év alatt önazonos, nyomot hagyó művészként, a közönség igazi kedvenceként vált a magyar kultúra részévé. Művészetét számos állami és szakmai kitüntetéssel ismerték el.

Nevéhez az 1960-as évek óta több ezer sikeres koncert, több millió eladott lemez és számtalan sláger fűződik. Az énekesnő közismert jellegzetes, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról.

Kati 1966-ban a Nem leszek a játékszered c. dalával győzött a Táncdalfesztiválon, ezzel a táncdalfesztiválok történetének első győztese lett. Ezt követően még két alkalommal (1972-ben az Add már, uram, az esőt! c. dallal, 1981-ben az Újra otthon c. dallal) nyert Táncdalfesztivált, ami a női előadók közül, csak neki sikerült.


Kovács Katinak 116 magyarországi és 25 külföldi önálló lemeze jelent meg, továbbá 328 gyűjteményes albumon jelentek meg felvételei. 49 nagy- és 92 kislemezével a magyar hanglemezgyártás történetének legtöbb szólólemezével rendelkező előadóművésze. Több mint 500 dal van a repertoárjában. 

Egyike azon kevés magyar könnyűzenei előadóknak, akik nemzetközi hírnévre tettek szert. A világ 5 kontinensén (Amerikában, Ausztráliában, Afrikában, Ázsiában, valamint Európa szinte minden országában) adott koncertet. Külföldön 6 nyelven (magyarul, angolul, németül, japánul, oroszul és lengyelül), 11 országban, 80 kiadásban jelentek meg felvételi. Dalait lefordították még cseh, francia, finn, olasz és spanyol nyelvre is. Az „Év énekesének” választották többek között Angliában és Németországban is.

Kovács Kati a magyar könnyűzene legismertebb együtteseivel dolgozott együtt és készítette albumait, így az Illés,a Metro, az Omega, az LGT, a V’Moto-Rock, a Fonográf együttessel. Dalait pedig olyan élvonalbeli szövegírók és zenészek munkája teszi teljessé, mint Presser Gábor, Szörényi Levente, Demjén Ferenc, Koncz Tibor, Lerch István, Adamis Anna és Szenes Iván.

További információk