LIONEL RICHIE koncert  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Lionel Richie koncert elmarad
 
Sajnálattal tudatjuk, hogy Lionel Richie 2012. november 21.-ei, budapesti koncertje elmarad Lionel Richie-n kívülálló logisztikai problémák miatt.
Lionel Richie hálás rajongói lelkes támogatásáért, sajnálatát fejezi ki minden jegyvásárló felé és reméli, hogy a jövőben még visszatér Budapestre.
A megváltott jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatóak a koncert tervezett időpontjától számított 30 napig.
Lionel Richie Koncert

BUDAPEST ARÉNA
2012. november 21.

Lionel Richie 2012. november 21-én Magyarországra látogat és a Budapest Aréna színpadán kápráztatja el közönségét. Az amerikai énekes-zeneszerző olyan megaslágerei csendülnek fel, mint a „Hello”, „Say You, Say Me”, „Dancing on the Ceiling”, „All Night Long” vagy az „Easy”.
Lionel Richie hihetetlen karriert mondhat magáénak, amely közel 30 éve tart. Túl van közel 100 millió eladott lemezen, 50 különböző megnyert díjon – köztük 5 Grammy-n, egy Oscar-on és egy Golden Globe-on.
1949. június 20-án született Lionel Brockman Richie Junior néven. Viszonylag későn kezdte zenei pályafutását. Egyetemi tanulmányai után mérnökként, majd váratlan fordulattal lelkészként tevékenykedett. Ez az utóbbi kitérő azonban jót tett neki, hiszen bensőséges viszonyba került a soul és a gospel izgalmas zenei világával. Csak ezután szentelte tehetségét a zenének. 1967- barátaival megalapította az akkor még The Mystics névre hallgató, később The Commodores névre átkeresztelt csapatot.
Sikerük az egész hetvenes éveket jellemezte, olyan megaslágerek kerültek ki albumaikról, mint az Easy, Sail On, Still vagy a Three Times A Lady. A nyolcvanas évek elején egyre többet dolgozott "idegen" előadókkal, így jelent meg Kenny Rogers-szel közösen készített száma a Lady, mely rögtön a slágerlisták élére ugrott. Hasonló sikert aratott a következő év elején a Diana Ross-szal készített duettje, az Endless Love, mely egyúttal az azonos című Brooke Shields film betétdala volt. Ez a szám a Talma Motown lemezkiadó cég legsikeresebb kislemeze lett, hiszen több mint kilenc héten keresztül vezette a sikerlistákat. A sikereket látva Richie úgy döntött, szólókarrierbe kezd, és kilépett a Commodores-ból.

1982-ben látott napvilágot első szólóalbuma melynek címe egyszerűen: Lionel Richie. A korong azonnal sikert aratott, több mint négymillió példányt adtak el belőle. A következő, 1982-ben megjelent Can't Slow Down albumon található számok mindegyike sláger, de közülük is kiemelkedik a Hello, és az All Night Long amelyek több mint tízmillió példányban keltek el. Szinte természetes, hogy az Év Albuma címet a Grammy díjkiosztáson ez az album nyerte el. Egyébként Richie igen sok Grammy díjat zsebelhetett be az idők folyamán, különösen, mint zeneszerző aratott a legkülönbözőbb kategóriákban. Megasztári státuszát megerősítette, hogy az 1984-es los angeles-i olimpia záróünnepségén is fellépett. 1985-ben Michael Jackson-nal és Quincy Jones-szal közösen megírták a We Are The World című “segélydalt”. Ebben az évben adta ki Dancing On The Ceiling című albumát is, ezen található Say You, Say Me a White Nights című film betétdala, melyért 1986-ban Golden Globe és Oscar díjat kapott.

A következő néhány évben nem jelent meg saját albuma, elsősorban producerként tevékenykedett. 1992-ben a Motown kiadott egy gyűjteményes lemezt Back to Front címmel, de a korongon két vadonatúj dal is található. Saját zenei hangzásvilágát megújítva 1996-ban megjelenteti a Lauder Than Words című nagylemezét, melyen a blues hangzását felváltja swing és a hip-hop. Az 1998-as Time című albumon már megint a Richie eredeti zenei világát idéző dalok szólaltak meg. Az igazi, áttörő visszatérés 2001-ig váratott magára, amikor megjelent a Renaissance című album. A visszatérés sikerét az is jelezte, hogy a Hollywood Boulvardon, a Walk of Fame-en csillagot kapott. 2001 óta még két válogatásalbumot adott ki meg, majd 2004-ben megjelent „Just for You” című lemeze, melynek címadó dala már fergeteges sikert aratott világszerte.

2012 márciusában jelenik meg legújabb lemeze Tuskegee címmel. Richie Alabamában, Tuskegee-ben született és nevelkedett és itt érték az első zenei benyomások is, és ezen benyomások - gospel, R&B country - alapján készült el a lemez 14 dala, melyeket Richie kedvenc előadóival játszott fel duettben. A lemezen közreműködnek többek között Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson, Pixie Lott és Jennifer Nettles.
„Alabamában, Tuskegee-ben születtem és ott is nevelkedtem. Vidéki fiú vagyok és büszke vagyok erre. Ezt a lemezt létrehozni természetes volt számomra.”- mondja Richie.