Macskák – CATS musical előadás  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Andrew Lloyd Webber : Macskák – „CATS” musical előadás


Az előadás eredeti nyelven – magyar felirattal


Hamarosan Budapestre érkezik világ turnéja során az eredeti legendás angol Macskák- CATS előadás, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End,  a new yorki Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában.


A most világ körüli turnén szereplő londoni musical Budapesten a Syma csarnokban lesz látható november 17, 18 és 19-én, 4 alkalommal.


A Brodway és a West End egyik leghosszabb ideje futó és legsikeresebb előadásának világ körüli turnéja már több, mint 300 városban varázsolta el a közönséget szerte a világon. Novemberben a magyar közönségnek is lehetősége nyílik megtapasztalni az eredeti CATS által nyújtott csodálatos érzést.


T.S Eliot (Irodalmi Nobel-díjas költő) "Macskák könyve" és Andrew Lloyd Webber fantasztikus, élő zenekarral előadott zenéjéhez adaptálódik a rendező Trevor Nunn, Gillian Lynne koreográfus és a díszlet és jelmeztervező John Napier mágikus színpadi alkotása. Andrew Lloyd Webber zenéje, az elképesztő látványvilágot bemutató díszlettervezés, a szereplő macskák egyéniségét és történetét kifejező rendkívüli jelmezek és a váratlanságával lenyűgöző koreográfia  teszi egyedülállóvá az  előadást. A CATS  1981, május 11 óta  csak Londonban majdnem 9000-szer került előadásra.


A világhírű  musical a fantasynak, drámának és a romantikának a keveréke. Eddig  több mint 50 millió ember látta, 26 országban mutatták be  és 10 nyelvre fordították le.


Idén május 11-én  ünnepelték meg  a Macskák- CATS musical 35 éves  játszási rekordját. Az angol színjátszás legnagyobb megbecsülését az Olivier-díjat  is megkapta, mint a legjobb musical (1981). A  Broadway-on a CATS volt a győztes 7 Tony Awards-al, (többek között a legjobb musical és a legjobb rendezés kategóriában).


A leghíresebb színpadi előadók  közül sokan a CATS 1-1 szerepével kezdték sikereiket. Például Elaine Paige (Grizabella), Wayne Sleep (Mungojerrie), Bonnie Langford (Rumpleteazer), Paul Nicholas (Rum Tum tugger), Brian Blessed ( " régi Mózes), Sarah Brightman ( "Jemima"), Rosemarie Ford (Bombalurina '&' Grizabella). Az utazó társulat a londoni Palladium színházban is megfordult 2014-ben, ahol Nichole Scherzinger játszotta Grizabella szerepét olyan kirobbanó sikerrel, ami kiugró állomása lett Nichole Scherzinger nemzetközi musical sztár karrierjének.


Nichole után a nálunk Brian May-el közös koncertjeiről ismert Kerry Ellis vette át Baby Griz, majd Grizabella szerepét a londoni Palladium-ban.


Az életüket eltáncoló és eldaloló, nagyon is emberi tulajdonságokkal bíró macskák történetének turné előadásairól a meghatározó világsajtó is elismerően írt, kritikáiban dicsérte a darabot  a teljesség igénye nélkül a Times, a Daily Mirror, a Metro, a Daily Express…


A Macskák- CATS musical előadás angol szövege magyar fordításban is látható lesz a színpad két oldalán elhelyezett kivetítőkön, megduplázva az élményt, amelyet T.S Elliot gyönyörű versei jelentenek.


Videó>>