Megáll az idő - kertmozi - Jegyek / Vásárlás

Esemény részletek

KERTMOZI

Gothár Péter

Megáll az idő

Filmdráma

103 perc

2020. augusztus 10. (hétfő) 20:30

 A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészeti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre a majori fák árnyékában.

Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban pedig dübörög az amerikai rock and roll.

Egy olyan lendületes kamaszfilm a hatvanas évekről, a céltalan lázadásról és az örökös sikertelenségről, amikor a házibulikban még Elvis Presley zengett, pornóképek cseréltek gazdát és amikor a fiatalok beálltak a Coca-Colától. Illetve ennél sokkal több. A Megáll az idő ugyanis szembenéz az ’56-os forradalom kudarcával, az itthon maradtak bűntudatával, valamint a hiábavaló elvágyódással, tökéletesen visszaadva a korra oly jellemző keserédes életérzést is. A Megáll az idő egy kőkemény rendszerkritika, amelynek a végén mindenki megköti a kompromisszumait, mert itt soha nem változik semmi.


Megváltozott Általános Szerződési Feltételeink ITT olvashatók>>