Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Rumbach S. utcai Zsinagóga Szeptember 4. vasárnap • 19:30

MÖRK FEATURING PALYA BEA

A Mörk zenekar 2014-ben robbant be a köztudatba: szájról szájra terjedt a városban a Zentai Márk (ének), Szeifert Bálint (basszus), Novai Gábor (billentyűk) és Szabó Dániel (dobok) alkotta négyes híre, akik először különös helyszíneken és titkos lakáskoncerteken próbálgatták szárnyaikat. Az állítólag Stand-Up Jazz-t és Filozofikus Pop-ot játszó zenekar gyökereit a legjobb soul / funk / pop hagyományokban érdemes keresni, de nem áll távol tőlük az improvizáció, Rock zenekarokat megszégyenítő zúzás és kisebb űrséták bevállalása sem.
A Zsidó Kulturális Fesztivál keretein belül megrendezett koncerten akusztikus hangszerelésben szólalnak majd meg a Mörk számai vendégzenészekkel. Az est sztárvendége: Palya Bea

Palya Bea

ÉNEKES, DALSZERZŐ, ELŐADÓMŰVÉSZ, ÍRÓ
Magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más népek zenéiről is tanult (szefárd zene, indiai zene). Leginkább saját dalait énekli, amelyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Tizenkét szólólemezében nyomon követhető az a folyamat, ahogyan játszik hagyománnyal és modern témákkal, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton.