Müller Péter Sziámi est - Living-Loving  - Jegyek / Vásárlás

sziámi - Jegyek sziámi©

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

MÜLLER PÉTER SZIÁMI ÉS BARÁTAI ESTJE
AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN


LIVING, LOVING


 


Az Erkel Színházban október 29-én ritka élményt ígérő koncerttel örvendezteti meg közönségét a sok műfajú szerző és előadó, Müller Péter Sziámi. A nagyigényű koncerten a helyszínhez méltóan valóban különleges vendégekkel tiszteliK meg a közönséget. A páratlan opera- és musicalcsillagok, MIKLÓSA ERIKA és SZINETÁR DÓRA mellett SZAKCSI LAKATOS BÉLA, JÁVORI FERENC FEGYA, NOVÁK PÉTER, TOLCSVAY LÁSZLÓ teszik teljessé ezt az unikális együttlétet. A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák valamint az Allegra Quartettet gondoskodnak. Müller Péter Sziámi az elmúlt öt évben több duó-formációban és AndFreinds nevű zenekarával sikeres produkciók sokaságát tudhatja maga mögött itthon és külföldön, utóbbival három figyelemre méltó lemezanyagot jelentettek meg, élő fellépéseik is átütőek. Sokan emlékeznek a dupla bulikra az A38 Hajón, a dupla Cohen magyarul hangversenyre a Budapesti Kongresszusi Központban, a Dürer- és a Kobuci-beli elszabadulásokra vagy a Katonában- és a Madách Színházban átélt ülve vigadásokra. A többműfajú, crossover repertoárban az AndFriends új számai mellett az esten hallhatjuk  a 80-as évek legendás (tűrt vagy betiltott) slágereit, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének Müller Péter Sziámihoz kötődő legjavát és a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott emlékezetes dalokat is.


"Ne is próbáld meg elképzelni a magyar underground művészet történetét Müller Péter Sziámi nélkül! Hogy miért ne? Mert összeomlana az egész. Az énekes, a dalszövegíró és a filmrendező Müller Péter Sziámi műfajonként is teljes kult-életműveket hozott létre."


                                                                                                                      (Kemény István)


 


"Mindenki tudja, mi az ábra..., - csak nehéz érvényesen beszélni erről. Sziáminak megy. Jó olvasni, jó hallgatni"


                                                                                                                      (Tóth Krisztina)


                                                          


"Azt hiszem, az az igazán fontos, hogy az életmű görög tovább, új dalok születnek, a régi idők Müllernél nem képezik az üveges tekintetű merengés tárgyát, azok sokkal inkább az újragondolás motiválói, sőt van, amit maga mögött hagy. Az egyik legütősebb koncertzenekar tehát lemezt készített, és nagyon is élő, releváns produkciót hallunk..."


(Végső Zoltán, Élet és Irodalom, a Müller Péter Sziámi AndFriends 2018-as, Nevess magadra! című albumáról)


 Mivel az előadáson -  mint vendég -  fellép Menyhárt Jenő is, így a koncerten elhangzik egy autentikus, komplett, URH blokk is! Hisz mindenki előtt ismert -aki ennek a műfajnak a kedvelője- hogy Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő együtt, egy színpadon, az egyenlő URH! S ez igazán szenzáció a magyar rockéletben!