Töltés...

Elérhető dátumok

Részletes keresés

Elérési út

Időpont

Esemény részletek

Victor Hugo másfél évszázada született, hatalmas ívű, megrendítő regényének méltó zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amelynek ma már szintén jelentős a múltja és világszerte óriási a sikere.

A musicalt a londoni ősbemutatója óta eltelt három évtizedben a világ 42 országában játszották, lefordították 22 nyelvre, és díjai között szerepel a Laurence Olivier-, Tony-, valamint a Grammy-díj is.
Schönberg áradó, az emberi lélek legmélyebb regisztereit megérintő zenéje új minőséget ad a regényben feltáruló szenvedélynek, szabadságvágynak, fájdalomnak és emberszeretetnek. „Lélekre hangszerelve” kelti életre a 19. század forrongó, nyugtalan Franciaországának hányatott sorsú, emblematikus alakjait, az álmaiktól megfosztott, összetört életeket.

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében. Szavaik erejét Miklós Tibor kivételes szépségű fordítása adja.

Jean Valjean: Miller Zoltán / Tóth Attila / Zöld Csaba
Javert: Debreczeny Csaba / Egyházi Géza / Feke Pál
Enjolras: Fejszés Attila / Nagy Balázs
Marius: Borbély Richárd / Solti Ádám
Fantine: Baranyai Annamária / Vágó Bernadett
Cosette: Foki Veronika / Tóth Angelika
Eponine: Simon Boglárka / Tóth Andrea
Thénardier: Nagy Sándor / Weil Róbert
Thénardierné: Balogh Anna / Sáfár Mónika
Püspök: Csengeri Attila / Vikidál Gyula
Gavroche: Bauer Gergő / Pál Dániel Máté
Kis Cosette: Bánsági Petronella / Beale Emma / Vida Sára