Old Boys 40 - születésnapi koncert  - Jegyek / Vásárlás

oldboys - Jegyek oldboys©

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

OLD   BOYS


Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Nevük elsősorban az oldies zene (50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára. A ma 12 fős együttes műsora az oldies  kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál  lehetősége mindig is nagyon széles skálájú „eredeti” hangzás elérését tette és teszi lehetővé az együttes számára. Az együttes  folyamatosan bővíti repertoárját minden, nekik tetsző és  tőlük jól megszólaló műfajban, előadóktól. Ma már a repertoár kiegészült mintegy 20 %-ban „frissebb kor” zenéjével is, egészen napjainkig.


Az jövőre 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tud maga mögött, melyekben előfordultak mindenféle fellépések szerte Európában:  stadionos, sportcsarnokos óriás koncertek mellett sok-sok egyetemi és kis klubos fellépés, bálok, céges rendezvények, fesztiválok, stb. A műfaj és generációjuk „óriásaival” léptek fel együtt Európa különböző színpadjain. Előzenekarként Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group, hogy csak néhányat említsünk.


Koncerteztek Németország rengeteg városában, Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Szlovákiában, Erdélyben, Szerbiában, jártak Szardínián, Korzikán, Monte Carloban, stb. Mindenütt nagy sikerrel szerepeltek, sokszor visszahívták őket. (Pl. München Olympiapark: Theatron színpad : 1983-2006 között  18 alkalommal adtak koncertet a nyári fesztivál keretein belül.)


Magyarországon elsőként játszottak szimfonikus zenekarral közösen (az Állami Hangverseny Zenekarral a budapesti Erkel színházban:” Beatles Est” 1997-ben), melyet aztán a MÜPÁ-ban a 30 éves jubileumi koncerten a MÁV Szimfonikusokkal együtt előadott, teljesen más programú koncert követett 2009-ben. Mind ezekről  helyszíni TV közvetítés és később megjelent videók is készültek. (Az együttesnek összesen 3 LP,  7 CD és 2 DVD kiadása született. Az első  LP nagylemezüket még Németországban vették fel és adták ki 1987-ben.)


Budapesten rengeteg saját klubban játszottak heti rendszerességgel, éveken-évtizedeken keresztül (Eötvös Klub, Petőfi Csarnok, Hűvösvölgyi Vigadó, Cotton Club, hogy csak a legjelentősebbeket említsük). Jelenlegi havi rendszerességű klubjaik a Gellért Szállóban és a Széchenyi Kertvendéglőben  működnek évek óta. 24 év óta minden nyáron dunai hajózásra hívják 3-5 alkalommal táncolni vágyó közönségüket.


A 40 éves jubileumi koncertre egy már „bejáratott” helyszínen (itt volt a Beatles Est, valamint a 20 éves jubileumi koncert is) az Erkel Színházban kerül sor 2019 május 12-én.


 


A zenekar természetesen ismét nagyon készül erre az estre:


- új, különleges számok kerülnek be a repertoárba,
- szimfonikus kamarazenekarral egészül ki az est egyik része,
- énekes és hangszeres vendégművészek is fellépnek (Charley, Fenyő Miklós)


 


Az együttes az est első részében áttekintést ad az elmúlt 40 évről, míg a második részben egy teljesen új műsor keretében különleges zenei és színpadi élményt kíván nyújtani a közönségnek.

További információk