osibisa - Jegyek

Osibisa + Colosseum koncert  - Jegyek / Vásárlás

Esemény részletek

Az est programja a következőképpen alakul:

első rész: Colosseum

második rész: Osibisa

Mindkét zenekar teljes, minimum 90 perces koncertet ad.

Egyik sem főzenekar, egyik sem előzenekar.


A több mint 50 éve alapult legendás Colosseum zenekar:

Chris Farlowe énekes, Clem Clempson gitáros, Mark Clarke basszusgitáros, Malcolm Mortimore dobos, Kim Nishikawara szaxofonos és Nick Steed billentyűs .


Az OSIBISA 1971-ben robbant be a zenei világba egy lüktető és vibráló hangzással, amely elnyelte a hatvanas évek utáni rockéletet. Első albumaik éppoly jellegzetesek voltak a híres Roger Dean által készített „repülő elefánt” fantáziaborítóikkal, mint izgalmas zenéjük.

A ghánai fordításban az OSIBISA jelentése „keresztező ritmusok, amelyek kirobbannak a boldogságtól”. A bandák ütős hatása hamar megnyilvánult kortársaik zenéjében. A poliritmusok és ütős törések OSIBISA általi használata a 90-es évek deep house szcénájának szerves részét képezte a híres DJ, DAVID GUETTA remixeivel.

Az OSIBISA afrikai, karibi, rock, jazz latin és R&B egyedülálló fúziója megnyitotta az utat más erőteljes zenei erők előtt, mint például BOB MARLEY és az afrikai zene megjelenése a 80-as években. Az OSIBISA-t ma már a világzene keresztapjának tekintik. Az OSIBISA tartós sikerének egyik meghatározó oka a rendkívül energikus és extravagáns színpadi műsorok.

Az OISIBISA végtelen turnéprogramjának legutóbbi csúcspontjai közé tartozik az indiai, japán, marokkói, ausztráliai, amerikai és európai fellépések. Az új évezredben újra felbukkant az OSIBISA, amely olyan rangos brit fesztiválokon szerepel, mint a WOMAD és a CORNBURY, valamint támogatja a SANTANA-t az ausztriai turnén és fellép a BABA MAAL és FEMI KUTI társaságában a NYÁRI SZÍNPADON a Central Parkban, New York (City-ben) –ban.

Az OSIBISA NEW DAWN albuma 5 csillagos értékelést kapott, és összehasonlították az eredeti első három klasszikus albumukkal. A MASTER'S AT WORK'S LOUIE VEGA remixével OSIBISA „YO LUV IS BETTA” –ja a New York-i és Miami klubokban bombasztikus hatást fejtenek ki a mai napig.

Az OSIBISA jelenlegi felállása magában foglalja az eredeti alapító tagot – Wendell Richardsont (énekes és gitáros) olyan Osibisa klasszikusok énekese, mint a „Sunshine Day”, „Woyaya” és „Welcome Home”. Jean Dikoto Mandengue basszusgitáros, aki olyan klasszikus albumokon játszott, mint például a Heads és a Superfly TNT! Régóta tagja Gregg Kofi Brown – egy világszínvonalú énekes és gitáros, aki a YOUSSOU N'DOUR, STING és CHAKA DEMUS & PLIERS együttesekkel lépett fel 1982-ben csatlakozott a bandához. Vokalista énekesként az 'Osibisa Live at the Marquee' DVD-jén és albumán szerepel.