Petroleum BEAT-Motorock festival Lendava  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

PETROLEUM BEAT MOTO-ROCK FESTIVAL LENDVA - SLO
2017. május 26-28., SPEEDWAY STADION PETESHÁZA Petišovci)LENDVA KÖZELÉBEN

A közelgő nyárban a vakációknak és a hétvégeknek szentelt zenei események sokaságában az egyik első, és minden bizonnyal a legnagyobb zenei fesztivál a Petroleum Beat Moto-rock Festival Lendva lesz, amelyre május utolsó hétvégéjén kerül sor Lendván – Lendava SLO.
Együttműködve a helyi és a tágabb környezet más szereplőivel, mind a szervezési, mind a zenei szempontból újra szeretnénk éleszteni a motoros fesztivál szellemét Lendván. A fesztivál fő szervezője a Petroleum Beat alkotó egyesület Lendva.

A rendezvényre 2017. május 26-28. között kerül sor, Lendva közelében Petesházán (Petišovci) a Speedway Stadionon.
A rendezvényt számos további tevékenység kíséri, különböző szórakoztató műhelyek és események, amelyek a zenei eseményekkel együtt megvalósítják az idei fesztivál mottóját.
A fesztivált mindenekelőtt kiváló zenei program jellemzi, amely ebben az évben széles spektrumú zenei stílusra, valamint különböző zenei hagyományokra terjed ki.
A pénteki zenei program a következő zenekarokkal punk-metal hangulatú lesz:

A The Exploited (UK), egy punk rock zenekar a brit punk második hullámából, 1979-ben alakult.
Oi! zenekarként kezdték, majd átalakultak gyorsabb street punk és hardcore punk zenekarrá. 1987 környékén (körülbelül a Death Before Dishonour megjelenésekor) váltottak crossover thrash zenekarrá. Edinburgh-ben alapította az ex-katona Wattie Buchan, majd 1981 márciusában aláírták első lemezszerződésüket a Secret Records-al, és kiadták első kislemezüket, az Army Life-ot. Az első nagylemezük, a Punks Not Dead a következő évben jelent meg.

A PANKRTI(SLO) Pero Lovšin-al az élén. A legendás zenekar a szlovén punk úttörője, 1977-óta működik. Az "első punk zenekarnak nevezték a vasfüggöny mögött." A legnagyobb sikerdarabjuk a Bandiera rossa, minden generáció számára ismert.

Pokolgép (HU), A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal album. az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon. Rendszeresen készítenek új albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl,18 albumot adtak ki.
Odpisani (SLO), az egyik első hardcore punk zenekar Szlovéniában, 1995-ben alakult. Először keltettek komolyabb figyelmet fellépésükkel a "Novi Rock'96" és egy évvel később a "The Best od Novega Rocka 91-96" c. fesztivál keretén belül. EP lemezt és 3 stúdióalbumot adtak ki, és részt vettek számos nemzetközi válogatásban. A színpadot elő zenekarként Faith No More, GBH, és a Lurkersekkel osztották meg. Karrierjük során számos koncertet játszottak le Szlovéniában, míg a tapasztalatokat és a futásteljesítményeiket külföldi szerepléseikkel (Hollandia, Szlovákia, Németország, Horvátország, Magyarország, Bosznia-Hercegovina) gyűjtötték.

A The Hellfreaks (HU), az első magyar psychobilly horror punk együttes női frontemberrel, akik 2009-ben Budapesten alakultak. A 2010-es év elején „Hell Sweet Hell“ című debütáló lemezük meglepően nagy sikere bejárta a világot Alaszkától Ausztráliáig. Kétéves turnézást követően, rengeteg tapasztalattal felvértezve bemutatták második, „Circus Of Shame” névre hallgató stúdióalbumukat, az első koronghoz hasonlóan, a német Longneck Records gondozásában.

A Cadaveres (HU), története 2005. nyarán kezdődött. Ismert, tapasztalt és komoly zenekari múlttal rendelkező zenészek gyorsan talpra állították a bandát és rövid idő alatt a magyarországi underground-metal egyik zászlóvivőjévé váltak.
Koncertjeikkel - kilépve a honi klubokból - eljutottak a szomszédos országokba is: Ausztriába, Szlovákiába, Szerbiába, Németországba, Svájcba, Romániába. Útjuk során játszhattak legnagyobb példaképeik a Soulfly az Ill Nino és Alice in Chains a Biohazard előtt is és számos ismerős bandával (Replika, Ektomorf, Fürgerókalábak, Watch my Dying).

A Sarcasm (SLO),old-school thrash metal, egy különleges balkán térségi thrash hangzású zenekar, amely 1987-ben alakult. Szerepléseik közül a leginkább figyelemre méltónak tartják a fellépésüket a MetalDays és az Exit Fesztiválon. Többszöri tagcsere után ismét sikeresen koncerteznek Szlovéniában és Szerbiában. 6 stúdióalbumot és egy EP-t jelentettek meg.

Ramones Cover Band (CRO) - Ahogy a neve is sugallja, egy jó adag punk-rockra számíthatunk.


A szombati program jobban rock irányzatú:

Laibach (SLO) - egy korszakalkotó szlovén avantgárd zenei és művészeti csoport. 1980-ban alakultak egy kis szlovén ipari városban, Trbovljében. A Laibach rendkívül kiterjedt zenei munkássága gyakorlatilag behatárolhatatlan, rengeteg zenei stílusban alkotnak (industrial, neoclassical, martial industrial, industrial metal, experimental, synthpop, techno, hard rock). A Laibach zenéjének egyik legjellemzőbb eleme az énekes mély, opera-szerű hangja, amely minden lemezen felcsendül. Világszerte tartottak koncerteket, beleértve Észak-Koreát is.

Let 3 (CRO) a horvát rockzene legsúlyosabb formációja, nem is annyira zenéjének keménysége, hanem a tagok kíméletlen abszurd humora, semmiféle tekintélyt nem tisztelő tréfái, elképesztő színpadi megjelenése miatt.
Hihetetlen műbajszokban, szerb, horvát és albán népviseletben végrehajtott férfiszerelem, olyasfajta albumcímek, mint „Szerbia és Csacsak bombázása”, – ilyesfajta akciókkal támad a Let 3. A kíméletlen provokációk persze tudatos művészi program eredményei – a Let 3 kegyetlen nyíltsággal ostorozza a prüdériát, a sovinizmust, a kommercializmust és egyéb kispolgári erényeket.

Rudan Joe´s Coda (HU) magyar rock zenekar, mely saját számokat és feldolgozásokat játszik több mint húsz éve, Rudán Joe vezetésével, aki sokáig a Pokolgép, P. Mobil frontembere is volt. A Coda zenekart 1988-ban alapították Pécsett, Led Zeppelin emlékzenekarként, de később játszottak Deep Purple-t és Whitesnake-t is. A Hobo Blues Band előzenekaraként váltak ismertté országszerte. Magyarországon különböző nagyobb fesztiválok rendszeres vendégei (pl. Rockmaraton,...)

AC/DC Cover Band (HU) - AC/DC -t játszanak törekedve arra, hogy minél inkább úgy szóljon, mintha őket hallanánk! Azonos hangszerek, azonos cucc, azonos "feeling" - ez a cél. Nem azért mintha nem lehetne másképp, hanem azért mert véleményük szerint úgy szól a legjobban, ahogy Malcolm, Angus, George, Bon, Brian és a többiek megálmodták.

Cowboys from hell (SLO) ismert és a metal zenerajongók által nagy tekintélyt élvező metal zenekar, amelyet a legendás óriások, mint a Motörhead, a Pantera, Metallica, a Machine Head és még sokan mások ihlettek. 2014-ben alakultak. Elsősorban a szlovén és a horvát színpadok vendégei.

Az Arkhe (HU) 2016-ban jelent meg a Nail Records - Hammer Music gondozásában az Arkhe Λ című albuma. A formáció eredetileg a szombathelyi Sear Bliss vezetőjének, Nagy András basszusgitáros-énekes szólózenekaraként indult, hogy megvalósíthassa azokat a zenei elképzeléseit, amelyek túlmutatnak az anyabanda világán.

A Dežurni krivci (SLO) grunge rock együttes Prlekija-ból: A zenekar 1996 óta működik,2000-ben felléptek a Novi Rock fesztiválon, bejárták az összes Ex-Yu köztársaságot. 4 stúdió albumot jelentettek meg és kiadták az Izštekani v živo c. lemezt.

Eyecontact (SLO) – Lendvai (Lendava) stoner kvartett, amely már 2011 óta működik. Egy albumot adtak ki. Bemutatkoztak Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Bosznia-Hercegovinában.

DJ Anima Sund System (HU) electro zenekar, mely 1993-ban alakult, és ötvözi a rock népzenét az elektronikával. Felléptek a (Red Snapper, Goldi, Wax Nightmare) zenei együttesekkel, és 12 stúdióalbumot jelentettek meg. Egész Európában turnéztak (Magyarország, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria).

Black Hole Riders (SLO) a zenei színhelyek régi ismerősei, amelyek a tapasztalataikat különböző muravidéki zenekarokban és fellépéseken gyűjtötték (Szlovénia, Magyarország). Gyakran játszanak motoros találkozókon a szélesebb környezetben.

Eklips (SLO) tavaly megjelent a debütáló albumuk, a Sidharta elő zenekara voltak.

A kiváló zenei program mellett a fesztivál széles körű további szabad tevékenységet kínál; műhelyek, sporttevékenységek, masszázs és tetováló stúdió,... Szombaton szervezett csoportos motoros túra megszervezésére kerül sor, valamint kirándulási lehetőségek a környéken (Vinarium Kilátó Lendva, Ocean Orchids Dobronak,..., úgy, hogy a látogatók valóban nem fognak unatkozni.
Úgyszintén a látogatók számára rendelkezésre áll az ingyenes szabad kempingezési lehetőség (100.000 m2 terület), 5000 látogató számára biztosított a fedett terület, zuhanyzók, WC.
Így a Petroleum beat moto-rock festival Lendava már első évben iránymutatást ad a fesztivál jövőbeli fejlesztési lehetőségeit illetően, jelezve, hogy a jövő évben még nagyobb open air várható Lendván és a környékén.
 
Váltsál a Petroleum Beat-re

http://www.petroleum-beat.si
https://facebook.com/Petroleum-BEAT-Motorock-festival-Lend…/