Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Quimby érdekességek

 

A Quimby elődje a dunaújvárosi Münnich Ferenc Gimnáziumban (ma Széchenyi István Gimnázium) alakult meg Kiss Tibor, Kiss Endre, Mikuli Ferenc és Varga Livius tagságával. Az érettségit követően a zenésztársak évekig szüneteltették munkásságukat, azonban 1991-ben újraegyesült a csapat.

Sok neve volt a zenekarnak. Olyanok, mint például Cry Baby. Kiss Tibor maga mesélte el egyik interjújában, hogy miért is Quimby lett a Quimby.

” Egyik ismerősünk rendszeresen küldözgetett haza nekünk egy Quimby Comics nevű bostoni szubkulturális újságot. Annak a főszerkesztője volt Birth Quimby. Miért ne legyünk akkor Quimby? Jól hangzott és nem jelentett semmit. Végül e név rajtunk maradt.”

 

Rengeteg díjat sikerült bezsebelniük. Eddig három Fonogram-díjjal és egy Gundel művészeti díjjal lett gazdagabb a zenekar. A Kaktuszliget című albumuk 2013 decemberében jelent meg, 2014 januárjában pedig platinalemez is lett. A zenekar minden korosztály számára kedvelt, koncertjeiken kisgyerekektől kezdve egészen az idősekig mindenféle nézőt megtalálni. Az idősebbek az unplugged koncertjeik és a színházi megjelenéseik miatt szeretett bele a zenekarba.

Most múlik pontosan. 2005-ben jelent meg a Quimby egyik dala ezzel a címmel. Majd a Csík zenekar feldolgozta azt. Lévai Balázs pedig dokumentumfilmet készített belőle.

 

2013-ban regényszerű könyv jelent meg az együttes 22 évéről. A kiadvány először a Sziget fesztivál nulladik napján volt kapható, a Quimby Csodaországban című monstre tízórás programfolyamra időzítve.

Az együttes ebben az évben a legkülönfélébb játszótereket próbált ki koncertjei során: hallhattuk őket szimfonikus zenekarral, cirkuszi artistákkal, most pedig képként köszöntek vissza jól ismert dalaik. A Budapest Park felkérésére ugyanis kilenc fiatal grafikus illesztette képre a zenekar egy-egy számát, nekik köszönhetően így most azok is megismerhették őket, akik sosem hallhatták azokat, a rajongók pedig úgy találkozhattak az ismert dallamokkal, ahogy még sosem látták őket.

További információk