Rhoda Scott & Varnus Xaver: Orgonák Csatája koncert  - Jegyek / Vásárlás

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

VARNUS XAVER ÉS RHODA SCOTT:
AZ ORGONÁK CSATÁJA


Liftbe ragadva határozták el a közös koncertet
A 2011 április 05.én megrendezésre kerülő Rhoda Scott - Varnus Xavér : Orgonák csatája koncertre MINDEN JEGY ELKELT !
A Dohány utcai Zsinagógában 2011. Április 04.re meghirdetett Rhoda Scott – Varnus Xavér : RÁADÁS Orgonák Csatája koncert a nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszínre és dátumra került át.
Az új Dátum: 2011. április 10. Vasárnap délután 4 óra.
Helyszín : Papp László Budapest Sportaréna

Az 2011. április 4.-i este 7 órára meghirdetett Ráadás Orgonák Csatája koncert-re az eddig elővételben váltott belépőjegyek a 2011. április 10. Vasárnap délután 4 órakor kezdődő koncertre érvényesek, vagy a vásárlás helyszínén 30 napig visszaválthatók.


 Két élő legenda, két generáció. Varnus Xaver hét esztendős volt, amikor a fiatal, de már akkor világhírű Rhoda Scott megbabonázta elbűvölő orgonajátékával Magyarországot. A kisfiú ámulva nézte a tévében a korszak kultikus figuráját, és együtt nevetett az országgal, amikor Hofi Géza parodizálta a gyönyörű néger nőt. Az egykori kisfiúból is orgonista lett. Nem is akármilyen. Háromezer koncertjével végigturnézta a világot, játszott a párizsi Notre-Dame-tól kezdve a Canterbury-i székesegyházon át a világ legnagyobb orgonájáig, a híres-hírhedt philadelphiai Wanamakerig. A klasszikus orgonazene koronagyémántja ő, bűvös márkanév, sokmilliónyi közönségével e földgolyón. 47. születésnapja előestéjén rendkívüli ajándékkal lepi meg önmagát és roppant rajongótáborát. Barátságos orgona-párbajra hívja ki gyermekkori idolját és mai napig tartó csodálatának tárgyát, Rhoda Scott-ot.

A két művész személyes ismeretsége régebben kezdődött, hiszen az egykori Friderikusz Show ötödik évének ünnepi adásában már találkozott a két orgonazseni, hogy Mozart Török-indulóját adják elő – természetesen négykézláb, hiszen mindkét orgonista egy időben játszott mindkét kezével és lábával ugyanazon a hangszeren. A mostani hangverseny azonban egy szerencsés szerencsétlenségnek köszönhető. Varnus Xaver minden esztendőben hónapokat szokott Thaiföldön tölteni, ahol naponta lemegy a tengerpartra úszónadrágban és baseball-sapkában, hóna alatt egy olcsó, elemmel működő szintetizátorral, hogy következő koncertszezonjának legnehezebb ujjrendjeit és futamait napfürdővel egybekötve tanulhassa meg. Így volt ez két esztendeje is, télen. Egyik délutáni gyakorlását követően beszállt a szálloda liftjébe, és csak a lift váratlan, üzemzavarból adódó leállásakor vette észre, hogy útitársa, szintén baseball sapkában, az örökifjú Rhoda Scott. Remekül elbeszélgettek a tizenötödik emelet és az ég között lebegve, és mivel a liftből csak négy óra elteltével tudták kiszabadítani őket, előkerült a szintetizátor is, és így vált hasznukra az, ami odáig bosszúságuk forrása volt. Pompás közös muzsikálásuk végén elhatározták, egyszer ugyanezt a csatát végigharcolják majd Budapesten, igaz, lift nélkül, ám a nagyérdemű előtt.

A zenetörténeti eseményhez méltó helyszín illik. A budapesti Dohány utcai zsinagóga valóban leg. Mert egyike a legszebb, a leghatalmasabb és legegzotikusabb templomainknak. Amolyan világcsodája. Itt lesz hát az Orgonák csatája, 2011. április 05-én, este 7 órakor, amikor a két páratlan tudású művész ujjai és lábai bírják majd szóra a királyt. A hangszerek fejedelmét. Az orgonát.Helyszín: Dohány utcai Zsinagóga


A koncert látogatásával kapcsolatos házirend szabályok a következők:


-       A koncertet 6 éven aluli gyermekek szülői kísérettel sem látogathatják.
-       A férfi koncert látogatók fejfedőről gondoskodjanak.
-       Helyfoglalás érkezési sorrendben.
-       Kérünk minden ülő jeggyel rendelkező látogatót, hogy helyeiket legkésőbb 18.30-ig foglalják el.