Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Mi a barátság receptje? Vegyél 8 különböző fazonú srácot a kilencvenes évek elejéről, akik imádnak zenélni, és lételemük az ökörködés. Hozd őket össze, adj nekik valami idétlen nevet, majd a létrejött speciális keveréket fűszerezd meg a szórakoztatás iránti elkötelezettséggel meg némi szerencsével, és máris kész a recept.

Az Irigy Hónaljmirigy 1990-ben, egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg, akkor még "Fintorock" néven. Kevesen gondolták volna, hogy például egy évtizeddel később szinte ugyanazt látják majd a tévében, csak sokkal profibb körülmények között, vagy hogy videoklipjeiket és régi TV-s szerepléseiket több millióan nézik meg újra és újra az interneten. Az ő szerencsés találkozásuk egy rockklubban alaposan felforgatta a hazai zenei életet. A Mirigy berobbanása akkoriban kisebbfajta forradalomnak számított a könnyűzenében. Rockzenét hallgattak, és azon versenyeztek, hogy melyiküknek a haja hosszabb. Ebből kifolyólag készültek el a hazai nagy rock előadók paródiái.
1993-ban született meg az együttes demófelvétele, majd 1994 novemberében jelent meg az első lemezük Fetrengés címmel. A siker legkézzelfoghatóbb eredményeként 1994. december 9-én olyan teltház fogadta a zenekart, hogy az E-Klub sokat látott közönségének nagy része, csak az épület előtt hallgatva kísérhette figyelemmel az előadást. A buli után indultak meg a hétvégi fellépések, de ebben az időben több tag még polgári foglalkozását is űzte. Az első nagylemez sikere után jóval tudatosabb készülődés előzte meg a második korong megjelené-sét. Az Irigy Hónaljmirigy már az első nagylemez idején is a saját lábára állt és nem engedte meg, hogy mások, kívülállók szóljanak bele a produkció megalkotásába. Koncertek és albumok sorra következtek. 2000-ben elindult az Irigy Hónaljmirigy Show, egy szórakoztató műsor, amelyben a főszereplők az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjai.

Klasszikus paródiájuk:
-    Szívós szemű Márta
“Nossa, nossa a szívós szemű Mártá” - Michel Telo Ai Se Eu Te Pego című dalának az eredeti szövegénél is jobban beégett a köztudatba
-    Numerakirály
A másik tingli-tangli popsláger, aminek a paródiája szintén olyan jól sikerült, a három román fiúból álló O-Zone együttes Dragostea Din Tei című száma.
-    Rum a tejbe
Gansxta Zolee és a Kartel 1995-ös Boom a fejbe című slágerének a három évvel későbbi paródiája. Bár a csapat 1990-ben alakult, az igazi áttörést ez a dal hozta meg számukra.
-    Mirigy-himnusz
A csapat indulója, a feldolgozás, ami minden koncerten elhangzik. Bár erős a verseny az eredeti YMCA című Village People klasszikussal, a magyarok jó részének az ismerős dallamok hallatán garantáltan eszébe jut az Irigy Hónaljmirigy.