Banksy_0830 - Jegyek

The Art of Banksy:Without Limits

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Kedves Látogatóink!

2020. július 1 – től örömel üdvözöljük Önöket újra a The Art of Banksy: Without Limits kiállításon a Tesla Loft-ban!

Három hónap kényszerű zárva tartást követően Július 1-től újra látogatható lesz a The Art of Banksy kiállítás. A tárlat az óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit. A látogatókat a másfél méteres távolság betartására kérjük, a teljes területet pedig nyitott ablakok mellett üzemeltetjük. 

A látogatók számát a normál nyitva tartási időben max. 100 főben limitáljuk / óra. A kiállításon külön idősáv áll rendelkezésre nyitvatartási időn túl, azok számára, akik kiscsoportos tárlatvezetésen szeretnének részt venni (max. 15 fő), melyet kizárólag előzetes megrendelés alapján tudunk biztosítani. További információkért vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot valamely elérhetőségeink egyikén. 

Igyekszünk mindent megtenni az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében, illetve a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel, kérjük Önöket, hogy a jegyeket elővételben on-line vásárolják meg. Alábbi intézkedéseinkkel arra törekszünk, hogy biztonságban érezzék magukat nálunk. 

A kiállítás augusztus 30-ig tekinthető meg. 

Csoportos foglalásokért és tárlatvezetésért keressen minket az alábbi elérhetőségünkön:

Email: theartofbanksybudapest@gmail.com


További információkért nézz fel a weboldalunkra:

www.theartofbanksy.hu


Nyitvatartás:

  • hétfő: ZÁRVA
  • kedd-péntek: 11:00-21:00
  • szombat, vasárnap: 09:00-21:00A korábban megváltott jegyek az alábbiak szerint használhatóak fel a kiállítás nyitvatartási idejében:

- hétköznapra vásárolt belépő bármelyik hétköznapi napon felhasználható, szabadon választott idősávban,

- hétvégére vásárolt belépő bármelyik hétvégi napon felhasználható, szabadon választott idősávban.

 

A The Art of Banksy kiállítás egy utazó tárlat, amit a Godot Kortárs Művészeti Intézet és a TulipánTündér jóvóltából most a hazai közönség is megtekinthet.

 

Banksy graffitisként a 90-es években kezdte el illegális művészeti tevékenységét, ami felkeltette az utca emberének érdeklődését és a művészeti szcéna felöl is egyre nagyobb figyelmet kapott. Habár galériában nem mutatta be alkotásait, 2000-ben társával és menedzserével, Steve Lazarides-szel, aki elindította Banksy-t karrierje útján, papír- és vászonnyomatok sokszorosításába kezdtek.

 

A falak festéséhez készült stencileket átméretezték, majd újabb és újabb sorozatokban kezdték árusítani, kezdetben egy autó csomagtartójából. Az idő múlásával egyre több ilyen print bukkant fel a másodlagos piacon. A munkák bekerültek aukciókra és egyre elképesztőbb rekord áron ütötték le a szenvedélyes gyűjtők.

 

Banksy saját kiállításai /Existstencilism (2002), Turf War (2003), Barelley Legal (2005), Dismaland (2015)/ alkalmából is egyre több papír vagy vászon alapú alkotást készített, sőt olyan is akad köztük, melyek graffiti formájában falakon sosem voltak láthatók, azonban a kiállításaira print formájában ajándéktárgyként adta vendégeinek.


A Flying Coppers, ami a kiállításon a plafonról belógatva látható, megidézi Banksy London-i egy hétvégés kiállítását a Turf War-t, ahol hasonlóképpen installálták.

Sorozatait 50-es, 120-as majd 600-as példányszámban tette elérhetővé, aláírt és aláíratlan formában egyaránt a nagyközönség számára. Banksy rendkívül aktív képzőművész, akinek legalább 1000 alkotása létezik és feltételezhető, hogy egyes műveiből közel 1000 darab replika készülhetett.

 

Az utazó tárlatokon látható munkák ezért, így a The Art of Banksy is, nyomatokból álló gyűjteményes kiállítások, amelyhez Banksy, az ismeretlen művész nem járul/ nem járulhat hozzá. Hogy miért? Mert kiléte ismeretlen, hiszen a graffiti illegális tevékenyég, törvény által büntetendő cselekedet.

 

A Banksy ikonikus műveit nyomatok formájában bemutató művek mellett, graffiti reprodukciók is láthatók, amelyeket magyar graffiti művészek Csere Ákos, Czímer Zoltán, Horváth Gergő, Németh Zoltán hívtak életre Banksy pontos stenciljei alapján.

 

A budapesti kiállítás két különlegességgel is készült a közönség számára. A többségében 2005-2008 közötti időszakra tehető alkotások mellett, Banksy egyik legfrissebb eredeti művét láthatjuk, amely egyenesen Bethlehemből, a Banksy által üzemeltetett The Walled Off Hotelből érkezett.

 

Valamint a kiállítást kiegészítettük egy augmented reality (AR) Museum Guide applikációval, amely megidézi a városfalakat és idehozza az eredeti alkotásokat még izgalmasabbá téve a barangolást Banksy világában.

 

A kiállítás célja, hogy minél átfogóbb képet adjon Banksy művészeti tevékenységéről. Az itt látható kiállítás nem a hagyományos időrendi tematikát követi, hanem Banksy legfőbb témáit mutatja be. Az első szakasz, a punk gyökerekkel rendelkező lázadó srác viszonyulását érzékelteti a brit hatalmi rendszerrel szemben. Tovább haladva „az állatok öble” következik, ahol Banksy kedvelt és visszatérő antropomorfizált állat alakjait tekinthetjük meg. Ezt követően háborúellenes missziójába kapunk betekintést, valamint a fogyasztói társadalmunk számára tükröt tartó szarkasztikus, a fekete humortól nem mentes munkái láthatók.

A tárlat közelebb hozza a nagyközönség számára a Banksy jelenség lényegét, valamint gondolat ébresztőként felnyitja szemünk, saját világunk konvencióinak visszásságaira.


„Banksy a közönségé” – Steve Lazarides

 


A kiválasztott idősáv kizárólag az érkezés időpontját jelenti, a kiállítás megtekintése körülbelül 1-1,5 órás időtartamot ölel fel.


Jegyek:


Diák / nyugdíjas / gyerek: érvényes diák vagy nyugdíjas igazolvánnyal,

0-6 éves korig a kiállítás megtekintése díjmentes.

Gyermek jegy: 6-14 éves kor között

Családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyermek / diák / nyugdíjas részére

A jegyek elővételi áron válthatóak meg webshopon keresztül, helyszínen a jegyárak magasabbak. 


Egyénileg és csoportosan is várjuk szeretettel az érdeklődőket a kiállításon.


Megváltozott Általános Szerződési Feltételeink ITT olvashatók>>

 

Esemény galéria