Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

„The Spirit of Hungaricum” – különleges programsorozat a Gerbeaud házban

 

Rendhagyó programsorozat indul a Gerbeaud-házban „The Spirit of Hungaricum” címmel. A szervezők célja, hogy bemutassák a látogatóknak azt az alkotói szellemiséget és értéket, amelyet minden egyes hungarikum magában hordoz.

A programsorozat nyitó eseménye a két hónapig tartó, Best of Herend című időszaki kiállítás, melyen először láthatja együtt a nagyközönség a Herendi Porcelánmanufaktúra több száz egyedi csúcsdarabját. A tárlat mellett a Hungaricum Pódiumon ez idő alatt minden nap a magyar kultúrát képviselő, különleges színpadi előadások várják az érdeklődőket.

A programsorozat az Esztrád Színház, az Icon Produkció és a Herendi Porcelánmanufaktúra együttműködésével a Gerbeaud házban valósul meg.  A szervezők nem csak az idelátogató külföldi turisták számára kínálnak kulturális kikapcsolódást, hanem bíznak abban, hogy a magyar látogatóknak is izgalmas lehet a több száz Herendi porcelántárgy, valamint a színpadi előadások megtekintése.

„Best of Herend” időszaki kiállítás
A tárlat egyik kiemelt darabja a szervezők által nyilvánosságra nem hozott értéken biztosított Magyar Szent Korona tökéletes porcelán mása, amely a biztosítási értékén túl felbecsülhetetlen eszmei értéket is képvisel.
A Szent Korona másolata mellett két másik, közel egy méteres bravúrdarab is helyet kap a kiállításon: egy, az innováció jegyében született sárkány és egy ágaskodó ló teljes platina borítással. A fémszobrokat idéző porcelán alkotások Schrammel Imre, Kossuth-díjas iparművész karneváli sorozatának kiemelkedő darabjai.
A Gerbeaud házban az egyedi darabokon kívül egy olyan pazar kollekciót is láthat a közönség, amelyben a platina díszítés jut fontos szerephez, s ahol Herend tradicionális mintái, mint például az Apponyi, a Viktória vagy a Bécsi rózsa is új értelmet nyernek.
A tárlat a szokásos, kiemelt biztonsági felügyelet mellett olyan eszközökkel és módszerekkel is védett, amely Magyarországon újdonságnak számító technikai megoldásokat is alkalmaz.

„Hungaricum Pódium”
A kiállítás mellett az érdeklődők elegáns, trandicionális környezetben számos olyan művészi produkciót láthatnak, amelyek magukban hordozzák a hungarikum szellemiségét.  
Fellép mások mellett a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar, az Operettszínház sztárjai, köztük Kalocsai Zsuzsa, Peller Károly és Szendi Szilvi, a komolyzenei előadók közül Elek Szilvia és Horváth Anikó zongoraművészek, Pálhegyi Máté fuvolaművész, Wiedemann Bernadett, valamint Kun Ágnes Anna operaénekesek. A magyar jazzt Szakcsi Lakatos Béla, Borbély Mihály, Dresch Mihály valamint Lukács Miklós képviselik. A koncertek mellett a szervezők irodalmi programokkal is készülnek, valamint hétvégén gyerekprogramokkal várják a családokat.

A „The Spirit of Hungaricum” rendezvénysorozat Herendi porcelánokat bemutató kiállítása minden nap 10.00-22.00-ig tart nyitva, míg a Hungaricum Pódium naponta 18.00-tól 22.00 óráig várja a látogatókat.