Török_Ádám - Jegyek

Török Ádám és Barátai

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

A 2021-es nyár egyik meglepetés koncertje a hazai progresszív rock legendás alakja, Török Ádám és zenekarának szuperkoncertje lesz, akik ezen az estén egyfajta válogatást nyújtanak a MINI együttes elmúlt félévszázadának legismertebb és legkedveltebb dalaiból!

A közel kétórás élőkoncerten Török Ádám & Barátai a meghívott vendégművészekkel közösen idézik meg a színpadon a több mint 50 éve alakult, legendás MINI együttes legnépszerűbb dalait, mint a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem.

Sztárvendégek: Tátrai Tibor (gitár), Papp Gyula (billentyű) és Kézdy Luca (hegedű)

A Mini-slágerek mellett különlegesen áthangszerelt Bartók-művek is felcsendülnek a nagy sikerű „Bartók On Rock” crossover lemezről.

 

Török Ádám

énekes, fuvolista, dal és szövegíró, producer

A 72 éves énekes alkotói munkásságát a több mint 50 különböző, magas zenei színvonalon készült album fémjelzi a pályafutása elmúlt 52 éve alatt. Több mint 9000 koncertje volt itthon és külföldön, elsősorban Svájcban, Lengyelországban, de megfordult az Egyesült Államok, Kanada, Ausztria és Olaszország színpadjain is. Koncertezik a Felvidéken és Erdélyben is.

A színpadon töltött évek során több mint 5 millióan hallgatták és élvezték legsikeresebb dalait, mint például a Gőzhajót, a Kereszteslovagot, a Vissza a Városbát vagy a Kell a barátság című dalt.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az I. kerületben a magyar rock történetének három kultikus helyén is házigazda lehettem, és hozzájárulhattam ezek hírnevéhez”.

1969-2019 között több mint 1000 koncert a Bem rakparton,

1969-1984 között 97 koncert az Ifjusági Parkban,

1970-2019 között több mint 70 koncert a Tabánban.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével, valamint a Máté Péter-díjjal kitüntetett művész zenekarvezetői tevékenysége is jelentős: 1968 óta több mint 60 zenésznek biztosított saját együtteseiben megélhetést. Török Ádám legendás, világhírű zenészekkel játszott együtt: B.B.King, Billy Cobham, Tom Beck, B. Pilleri. Pályafutása során szinte a teljes magyar élvonal, többek között Tátrai Tibor, Babos Gyula, Orszáczky Miklós, Pataki László, Deák Bill Gyula, Németh Alajos, Papp Gyula játszott vele a híres Bem rakparti klubjában és más jelentős koncert helyszínen.

Közreműködők

A zenészek:

Török Ádám – ének, fuvola

Németh Károly – billentyű

Fehér Ádám – gitár

Berec András – percussion

Pfeiler Ferenc – dobok

Török Zawi Péter – basszusgitár


Általános Szerződési Feltételeink ITT olvashatók>>