Töltés...

Elérhető dátumok

Esemény részletek

2019. május 6-án nagyszabású gálaestet láthatnak kedves nézőink a verseny győzteseinek és színházunk sztárjainak közreműködésével: Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté.
Az est házigazdái: Peller Anna és Csonka András.

A verseny célja az operett műfaj nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése. Három kategóriában, primadonna, bonviván és szubrett-buffó kategóriában lehetett jelentkezni.
A versenyzők egy szabadon választott áriát vagy duettet adnak elő Lehár Ferenc műveiből, és egy szabadon választott dalt klasszikus operettekből.

A megmérettetésre a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban kerül sor. A középdöntőt 2019. május 3-4-én, a döntőt pedig május 5-én rendezik meg.

A komáromi döntő és a versenyt záró nagyszabású gálaműsor is szimfonikus zenekari kísérettel kerül színpadra. Vezényel Pfeiffer Gyula, A Budapesti Operettszínház főzeneigazgatója, a gálaestet pedig Bori Tamás rendezi.

Az énekversenyen pénzdíjak és értékes tárgyi jutalmak kerülnek kiosztásra, illetve fellépési lehetőségeket is biztosítanak a legjobbaknak.