Töltés...

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Kontinensek hangjai

a dél-afrikai Stellenbosch Egyetemi Énekkar és a fülöp-szigeteki Hail Mary the Queen Gyermekkar koncertje

Ebben az évben már 12. alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus. A szervezők az idei alkalomra az esemény kiemelt vendégeként hívták meg a Stellenbosch Egyetemi Énekkart a Dél-Afrikai Köztársaságból, valamint a Hail Mary the Queen Gyermekkart a Fülöp-szigetekről.
Két világhírű és világszínvonalú kórusról van szó, amelyeknek közös koncertje várhatóan igazi csemegével szolgálhat a kórusmuzsika rajongói számára.

A Stellenbosch Egyetemi Énekkar 2014 óta működik a Stellenbosch Egyetem Zeneművészeti Tanszékének égisze alatt. A kórus tagjai tapasztalt énekesek, akik tudásuk legjavával igyekeznek szolgálni az együttes fellépéseinek színvonalát. Innovatív előadásaik során szívesen énekelnek dél-afrikai kórusműveket.  Zenéjüket szeretik más műfajok – vizuális művészet, tánc, költészet, elektronikus zene és dráma – elemeivel ötvözni.

A Hail Mary the Queen Gyermekkar 1999-ben alakult a Fülöp-szigeteki Quezon városában. Maria Művészeti vezetőik kiváló munkája nyomán az énekkar mára világszínvonalú együttessé fejlődött. Működésük 19 éve alatt számos első díjat nyertek. 2004-ben a Brémai Kórusolimpián lett az énekkar a Fülöp-szigetek első kórusolimpiai bajnoka, majd a 67. Llangolleni Nemzetközi Kórusversenyen (Wales) gyermekkarok közül elsőként nyerték el a “Világ Kórusa” címet 2013-ban.