Töltés...

Elérhető dátumok

Részletes keresés

date

Esemény részletek

Zwack Múzeum és Látogatóközpont

 

Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!- kiáltott fel II. József, miután megkóstolta az udvari orvosa által számára készített különleges italt. Az ital a nagyközönség számára csak 50 évvel később, 1840-ben vált elérhetővé, amikor Zwack József megalapította első gyárát a Marokkó-udvarban, a mai Erzsébet tér területén. A gyár hamar kinőtte magát, a Két Szerecsen majd az Üllői út után 1892-ben költözött a ma is látható területre, a Soroksári út 26. szám alá. Itt található a család és az ital évszázados múltját bemutató Zwack Múzeum és Látogatóközpont is, ahol máshol nem látható felvételeken követhetik nyomon az elmúlt több mint 225 év történetét. A múzeumban korabeli családi relikviák, dokumentumok és fotók segítségével felidézhetik nemcsak a család kalandos múltját a kezdetektől napjainkig, hanem a magyar történelem mérföldköveit is. A múzeumban található Európa egyik leggazdagabb mini-palack gyűjteménye is, igazi különlegességekkel.

Az udvar közepén álló lepárló épület felújítása korabeli fényképek alapján történt és hűen adja vissza a 19. század végi, egyedülálló tradíciókkal bíró likőrgyár varázslatos hangulatát. Az „Unicum Szívének” nevezett lepárlóban láthatnak 100 évnél is idősebb lepárló készülékeket, óriási kőkorsókat, melyeket kivonatolásra használtak és számos illatos gyógynövényt is, melyek akár az Unicum titkos receptéjnek alkotói is lehetnek.

A program izgalmas lezárása a pincetúra, melynek alapterülete 2500 m2 és közel 500 tölgyfahordót rejt magában. Igazi „Unicum” élményben lehet itt része a látogatónak, hiszen hordóból csapolhat magának Unicumot és az aszaltszilva-ágyon érlelt Unicum Szilvát is.

Az online jegy felhasználható a kiválasztott időpontban a régi lepárló és pince idegenvezetővel történő megtekintésére és kóstolóra, valamint a múzeumi tárlat látogatására.

Zwack Múzeum és Látogatóközpont

1095 Budapest, Dandár u. 1.

Tel.:  06/1-476-2383

email: muzeum@zwackunicum.hu

www.zwackunicum.hu/múzeum

www.unicum.hu/látogatóban