Demjén Ferenc

Demjén Ferenc  - Jegyek / Vásárlás

2 rajongói vélemény alapján

Jelenleg nincs a megadott előadóhoz/ eseményhez tartozó aktív rendezvény.

2 elérhető rajongói vélemény

  1. Demjén Ferenc

    Kubica Anna ,Arena , 01.10.2019

    .....évtizedek során nagy rajongója vagyok Demjén Ferencnek, nagyon örülök h. 2012 tól minden évben részese lehetek a december 30-i Arena koncertjének, szivböl kivánom neki h. a jó Isten adjon neki eröt, egészséget h,ez a koncert 2019 december 30.-án létrejöhessen. Tisztelettel Kubica Anna Szlovákia
  2. Elégedett

    Vincze Józsefné ,Aréna , 03.12.2019

    Ez a dec. 30-i Arénai Koncertje Rózsinak azért nagyon izgalmas számomra,,, mert 37 évvel ezelőtt az Uránia Moziban léptek fel a Bergendyvel..és Szúcs Judittal,, ami már időben is csodálatos ...és azóta a Budapest Parkban is követem !! Ezért most nagyon nagy kihivás lesz számomra az Arénában ez a Demjén koncelrtje!! Gratulálok neki,, és barátainak !!

Előadó- Koncert / Esemény információ

Demjén Ferenc, művésznevén "Rózsi" 1946-ban született, magyar dalszövegíró, énekes és basszusgitáros.  Kossuth-, és EMeRTon-díjat is kapott.

1970-ben csatlakozott Bergendy István együttesébe, ahol a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált. 1977-ben csatlakozott a V'Moto-Rock formációhoz.Szöveget írt többek között 1985-ben a Szerelem első vérig, 1987-ben a Szerelem második vérig és a Moziklip, valamint az 1996-ban bemutatott Honfoglalás című, nagy sikerű filmek betétdalaihoz.

Szólókarrierbe kezdett a rendszerváltást követően és azóta jelentet meg- szinte minden évben- nagylemezt.

1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.